Cum a reușit un adolescent să-l șantajeze pe Elon Musk pentru 50.000 de dolari

Săptămâna aceasta, povestea lui Jack Sweeney, un tânăr în vârstă de 19 ani, a câștigat faima internetului când redacția Protocol a publicat o poveste despre unul dintre roboții săi de pe Twitter. 

elon musk jpeg

Jack Sweeney, cunoscut pentru ElonJet, un tracker care trimite pe Twitter când avionul privat al lui Elon Musk decolează și aterizează, a câștigat faima internetului, deoarece a reușit să-l șantajeze pe Musk pentru o sumă considerabilă de bani.

Sweeney are câțiva alți astfel de roboți care folosesc datele de trafic aerian disponibile public pentru a urmări avioanele private ale celebrităților precum Bill Gates și Jeff Bezos. Cu toate acestea, cu 180.000 de urmăritori, contul ElonJet este de departe cea mai faimoasă creație a lui Sweeney. Popularitatea platformei a reușit, spre surprinderea tuturor, să-l atragă chiar și pe Elon Musk către celebra invenție.

50.000 de dolari, cererea tânărului pentru a închide platforma

Toamna trecută, fondatorul Tesla l-a contactat pe Sweeney în legătură cu platforma ElonJet. „Poți să dai jos asta? Este un risc de securitate”, i-a transmis Musk tânărului.

Musk i-a propus lui Sweeney că îi va da 5.000 de dolari pentru a șterge contul și a împiedica „nebunii” să-i afle locația. În schimb, Sweeney a făcut o contraofertă. „Oare vreo șansă de a crește asta la 50.000 de dolari? Ar fi un sprijin grozav pentru facultate și, eventual, mi-ar permite să-mi iau o mașină, poate chiar un Model 3.”

Totuși, cei doi nu au mai discutat de atunci. Chiar și așa, munca lui pentru a dezvolta ElonJet l-a învățat cum să lucreze cu limbajele de programare și i-a obținut un job part-time la o companie numită UberJets. În plus, în calitate de fan autoproclamat, a ajuns să împărtășească o conversație cu unul dintre idolii săi.

Totuși, acum, adolescentul pare să-și fi schimbat planul. Într-un nou interviu acordat publicației Business Insider, el a spus că a decis să facă publică oferta lui Musk după ce miliardarul și-a pierdut aparent interesul în încheierea unei înțelegeri cu tânărul. „El a mers pe direcția opusă față de mine, așa că de ce n-aș merge pe direcția opusă față de el?” a declarat Sweeney.

Se pare că Musk nu are vreun interes să negocieze cu Sweeney. În urma conversației lor inițiale, CEO-ul Tesla și SpaceX a implementat câteva dintre sfaturile tehnice pe care i le-a dat Sweeney pentru a-și face avionul mult mai greu de urmărit. La acea vreme, Musk i-a spus, de asemenea, lui Sweeney că nu „s-a simțit îndreptățit să plătească pentru a închide această platformă”, conform Engadget

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net