Tesla e pe val! Livrări record și creștere fulminantă pe bursă!

4 ianuarie 2022

Tesla ├«nregistreaz─â record dup─â record, iar Elon Musk, cel  mai bogat om din lume, ├«╚Öi men╚Ťine pozi╚Ťia ├«n top. Motivul? Ac╚Ťiunile companiei au crescut cu 9% luni, ├«n  prima zi a anului de cota╚Ťii bursiere, dup─â ce livr─ârile din trimestrul al patrulea au stabilit un nou record. 

image

Tesla a livrat ├«n ultimele trei luni ale anului trecut 308.600 de ma╚Öini electrice, dep─â╚Öind recordul din trimestrul al treilea, de 241.300 de ma╚Öini, potrivit CNBC. ├Än total, livr─ârile pe tot anul s-au ridicat la 936.172 de vehicule, ceea ce reprezint─â o cre╚Ötere de 87 la sut─â fa╚Ť─â de 2020, c├ónd a raportat primul profit anual ├«nregistrat de companie.

Livr─ârile sedanului s─âu emblematic Model S ╚Öi SUV-ul Model X au reprezentat pu╚Ťin sub 3 la sut─â din livr─ârile totale ale Tesla ├«n 2021. Livr─ârile Model 3 ╚Öi Model Y s-au ridicat la 296.850 ├«n ultimul trimestru din 2021 ╚Öi 911.208 pentru ├«ntregul an. Tesla produce vehicule Model 3 ╚Öi Model Y la fabricile din Shanghai ╚Öi Fremont, iar Modelele X ╚Öi S ├«n Fremont.

Cum ╚Öi-a m─ârit Tesla livr─ârile 

La adunarea anual─â a ac╚Ťionarilor Tesla din 2021, Elon Musk a depl├óns un an marcat de probleme ├«n lan╚Ťul de aprovizionare care au ├«ngreunat ob╚Ťinerea de suficiente microcipuri ╚Öi alte piese. Cu toate acestea, pe parcursul celui de-al doilea an al pandemiei de coronavirus, Tesla a reu╚Öit s─â m─âreasc─â livr─ârile de vehicule prin cre╚Öterea produc╚Ťiei la prima sa fabric─â din str─âin─âtate, cea din Shanghai, ╚Öi prin modific─âri tehnice, astfel ├«nc├ót s─â poat─â renun╚Ťa cu totul la unele componente. ├Än special, Tesla a anun╚Ťat ├«n luna mai c─â va elimina senzorii radar de pe vehiculele Model 3 ╚Öi Model Y construite pentru clien╚Ťii din America de Nord. Aceste ma╚Öini se bazeaz─â acum pe un sistem de camere pentru a activa func╚Ťiile de asisten╚Ť─â a ╚Öoferului Tesla, cum ar fi controlul de croazier─â reglat ├«n func╚Ťie de trafic sau men╚Ťinerea automat─â a benzii de circula╚Ťie.

Lui Elon Musk ├«i sufl─â concuren╚Ťa ├«n ceaf─â

╚śeful companiei dore╚Öte s─â creasc─â volumul v├ónz─ârilor de vehicule electrice la 20 de milioane anual, ├«n urm─âtorii nou─â ani. 

Constructorul vrea s─â ├«nceap─â anul acesta produc╚Ťia crossover-ului Model Y la noua sa fabric─â din Austin, Texas, dar ╚Öi la uzina de l├óng─â Berlin.

Compania domin─â acum v├ónz─ârile de vehicule electrice cu baterii ├«n SUA ╚Öi ├«n mare parte din lume, dar se a╚Öteapt─â s─â piard─â cota de pia╚Ť─â global─â, pe m─âsur─â ce concuren╚Ťii scot modele complet electrice. De exemplu, Toyota le-a spus ac╚Ťionarilor c─â va investi 35 de miliarde de dolari pentru a scoate 30 de vehicule electrice cu baterie p├ón─â ├«n 2030. Rivian a ├«nceput recent s─â livreze pick-up-ul ╚Öi SUV-ul s─âu cu baterie electric─â. ╚śi Ford a ├«ncetat s─â mai fac─â rezerv─âri pentru camioneta electric─â F-150 Lightning, dup─â ce a primit 200.000 de comenzi.

Totu╚Öi, v├ónz─ârile Tesla sunt estimate s─â creasc─â odat─â cu cererea general─â de vehicule electrice, care este par╚Ťial determinat─â de reglement─ârile climatice.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg