Tesla e pe val! Livrări record și creștere fulminantă pe bursă!

Tesla înregistrează record după record, iar Elon Musk, cel  mai bogat om din lume, își menține poziția în top. Motivul? Acțiunile companiei au crescut cu 9% luni, în  prima zi a anului de cotații bursiere, după ce livrările din trimestrul al patrulea au stabilit un nou record. 

image

Tesla a livrat în ultimele trei luni ale anului trecut 308.600 de mașini electrice, depășind recordul din trimestrul al treilea, de 241.300 de mașini, potrivit CNBC. În total, livrările pe tot anul s-au ridicat la 936.172 de vehicule, ceea ce reprezintă o creștere de 87 la sută față de 2020, când a raportat primul profit anual înregistrat de companie.

Livrările sedanului său emblematic Model S și SUV-ul Model X au reprezentat puțin sub 3 la sută din livrările totale ale Tesla în 2021. Livrările Model 3 și Model Y s-au ridicat la 296.850 în ultimul trimestru din 2021 și 911.208 pentru întregul an. Tesla produce vehicule Model 3 și Model Y la fabricile din Shanghai și Fremont, iar Modelele X și S în Fremont.

Cum și-a mărit Tesla livrările 

La adunarea anuală a acționarilor Tesla din 2021, Elon Musk a deplâns un an marcat de probleme în lanțul de aprovizionare care au îngreunat obținerea de suficiente microcipuri și alte piese. Cu toate acestea, pe parcursul celui de-al doilea an al pandemiei de coronavirus, Tesla a reușit să mărească livrările de vehicule prin creșterea producției la prima sa fabrică din străinătate, cea din Shanghai, și prin modificări tehnice, astfel încât să poată renunța cu totul la unele componente. În special, Tesla a anunțat în luna mai că va elimina senzorii radar de pe vehiculele Model 3 și Model Y construite pentru clienții din America de Nord. Aceste mașini se bazează acum pe un sistem de camere pentru a activa funcțiile de asistență a șoferului Tesla, cum ar fi controlul de croazieră reglat în funcție de trafic sau menținerea automată a benzii de circulație.

Lui Elon Musk îi suflă concurența în ceafă

Șeful companiei dorește să crească volumul vânzărilor de vehicule electrice la 20 de milioane anual, în următorii nouă ani. 

Constructorul vrea să înceapă anul acesta producția crossover-ului Model Y la noua sa fabrică din Austin, Texas, dar și la uzina de lângă Berlin.

Compania domină acum vânzările de vehicule electrice cu baterii în SUA și în mare parte din lume, dar se așteaptă să piardă cota de piață globală, pe măsură ce concurenții scot modele complet electrice. De exemplu, Toyota le-a spus acționarilor că va investi 35 de miliarde de dolari pentru a scoate 30 de vehicule electrice cu baterie până în 2030. Rivian a început recent să livreze pick-up-ul și SUV-ul său cu baterie electrică. Și Ford a încetat să mai facă rezervări pentru camioneta electrică F-150 Lightning, după ce a primit 200.000 de comenzi.

Totuși, vânzările Tesla sunt estimate să crească odată cu cererea generală de vehicule electrice, care este parțial determinată de reglementările climatice.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net