Elon Musk și Tesla, în centrul unui scandalului de genocid din China

Ultima actualizare:

Elon Musk și Tesla se află în centrul celui mai recent scandal de genocid de care se face vinovată China. Este vorba despre chinurile îngrozitoare la care sunt supuși uigurii din regiunea Xinjiang de către autoritățile chineze. Ce legătură are cu asta cel mai bogat om din lume?

image

Uigurii reprezintă o populație musulmană care este ținută în lagăre de reeducare la fel ca pe vremea naziștilor. În semn de protest împotriva atrocităților coordonate de guvernul de la Beijing, oficialii din mai multe țări de pe mapamond au refuzat să fie prezenți la olimpiada de peste câteva săptămâni din China. Însă, exact unde se petrece genocidul la adresa populației uigure în China, a fost deschisă o reprezentanță Tesla. În timp ce deschiderea a fost îmbrățișată de autoritățile chineze, Elon Musk a ajuns să fie aspru criticat pentru gestul său, inclusiv de către americani.

Ceremonia de deschidere, te ritmuri de muzică și dans

Noul showroom Tesla a fost deschis la Urumqi, capitala regiunii Xinjiang. Ceremonia de deschidere a fost însoțită de un dans tradițional chinez. Însă, nu a durat mult până când mai multe personalități importante au reacționat la gestul lui Elon Musk. Senatorul republican Marco Rubio vrea ca marile corporații americane să nu aibă niciun fel de prezență în regiunea chineză asociată cu epurarea uigurilor.

Principalul argument al senatorului este că prezența unor giganți în teritoriu facilitează mușamalizarea atrocităților, ascundere genocidului. Pe de altă parte, China este una dintre cele mai importante piețe pentru Tesla, atât datorită centrelor de producție din teritoriu, cât și a numărul foarte mare de clienți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net