Elon Musk și Tesla, în centrul unui scandalului de genocid din China

5 ianuarie 2022

Elon Musk ╚Öi Tesla se afl─â ├«n centrul celui mai recent scandal de genocid de care se face vinovat─â China. Este vorba despre chinurile ├«ngrozitoare la care sunt supu╚Öi uigurii din regiunea Xinjiang de c─âtre autorit─â╚Ťile chineze. Ce leg─âtur─â are cu asta cel mai bogat om din lume?

image

Uigurii reprezint─â o popula╚Ťie musulman─â care este ╚Ťinut─â ├«n lag─âre de reeducare la fel ca pe vremea nazi╚Ötilor. ├Än semn de protest ├«mpotriva atrocit─â╚Ťilor coordonate de guvernul de la Beijing, oficialii din mai multe ╚Ť─âri de pe mapamond au refuzat s─â fie prezen╚Ťi la olimpiada de peste c├óteva s─âpt─âm├óni din China. ├Äns─â, exact unde se petrece genocidul la adresa popula╚Ťiei uigure ├«n China, a fost deschis─â o reprezentan╚Ť─â Tesla. ├Än timp ce deschiderea a fost ├«mbr─â╚Ťi╚Öat─â de autorit─â╚Ťile chineze, Elon Musk a ajuns s─â fie aspru criticat pentru gestul s─âu, inclusiv de c─âtre americani.

Ceremonia de deschidere, te ritmuri de muzică și dans

Noul showroom Tesla a fost deschis la Urumqi, capitala regiunii Xinjiang. Ceremonia de deschidere a fost ├«nso╚Ťit─â de un dans tradi╚Ťional chinez. ├Äns─â, nu a durat mult p├ón─â c├ónd mai multe personalit─â╚Ťi importante au reac╚Ťionat la gestul lui Elon Musk. Senatorul republican Marco Rubio vrea ca marile corpora╚Ťii americane s─â nu aib─â niciun fel de prezen╚Ť─â ├«n regiunea chinez─â asociat─â cu epurarea uigurilor.

Principalul argument al senatorului este c─â prezen╚Ťa unor gigan╚Ťi ├«n teritoriu faciliteaz─â mu╚Öamalizarea atrocit─â╚Ťilor, ascundere genocidului. Pe de alt─â parte, China este una dintre cele mai importante pie╚Ťe pentru Tesla, at├ót datorit─â centrelor de produc╚Ťie din teritoriu, c├ót ╚Öi a num─ârul foarte mare de clien╚Ťi.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg