Mașinile Tesla, pe cale să provoace accidente, doarece nu opresc la semnul Stop

Tesla va emite o actualizare a software-ului over-the-air (nu va fi necesară o vizită la service) care dezactivează funcția „rolling stop” Beta Full Self-Driving (FSDB).

elon musk tesla jpg

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a transmis prin intermediul Twitter că nu au existat probleme de siguranță și că mașinile au încetinit.

Semnele de stop, comune pe drumurile din toată lumea, impun șoferilor să se oprească complet înainte de a continua.

Potrivit National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA): „Eșecul de a opri la un semn de oprire poate crește riscul unui accident”.

În documentele de rechemare la service, producătorul de vehicule electrice notează că, dacă sunt îndeplinite anumite condiții, funcția „rolling stop” este concepută pentru a permite vehiculului să traverseze intersecțiile cu oprire totală cu până la 5,6 mph fără a se opri complet.

Tesla spune că condițiile includ:

  • funcționalitatea trebuie să fie activată în setările FSDB.
  • vehiculul trebuie să circule sub 5,6 mph
  • nu sunt detectate mașini, pietoni sau bicicliști în mișcare, în apropierea intersecției
  • toate drumurile care intră în intersecție au o limită de viteză de 30 mph

În ianuarie, Tesla s-a întâlnit cu NHTSA pentru a discuta despre caracteristica rolling-stop și, la scurt timp după aceea, a decis asupra unei retrageri voluntare.

Acesta acoperă unele modele 2016-2022 Model S și Model X, 2017-2022 Model 3 și 2020-2022 Model Y.

Tesla: „Nu este nicio problemă”

Tesla spune că nu are cunoștință de nicio coliziune, răni sau decese legate de această funcție.

Elon Musk a postat pe contul său de Twitter: „Nu au existat probleme de siguranță. Mașina pur și simplu a încetinit la -2 mph și a continuat înainte, pentru că nu era vizibilă nicio mașină sau pietoni”.

Contextul are la bază anunțului din decembrie privind rechemarea a 475.000 de vehicule Tesla, în SUA, pentru potențiale probleme legate de camerele retrovizoare și portbagajul.

De asemenea, și în luna august, NHTSA a deschis o investigație oficială asupra sistemului Autopilot al Tesla. Funcție care permite mașinii să dețină controlul total asupra volanului, frânei și accelerației. Totuși, tot mai multe știri prezintă oameni care se filmează de pe scaunul din spate, când mașina circulă de una singură. Tesla subliniază că este necesar ca șoferul să se afle la volanul mașinii, chiar dacă aceasta se poate conduce singură, conform BBC

Administrația pentru siguranță a declarat că acționează în urma a 11 accidente cu autovehicule Tesla, când în 2018 în care au fost nevoie de vehicule de urgență, din cauza accidentelor provocate.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net