Motivul pentru care Tesla Cybertruck nu va fi lansată pe piață până în 2023

Ultima actualizare:

Chiar dacă CEO-ul Tesla, Elon Musk, a amânat deja începerea producției pentru modelul Cybertruck cu un an de la preconizarea inițială, sfârșitul lui 2021, până la sfârșitul lui 2022, camioneta electrică futuristă a companiei americane pare că se îndepărtează din ce în ce mai mult de o lansare concretă. Astfel, nici noul început de an nu vine cu vești mai bune din partea Tesla, deoarece nici măcar pagina oficială a camionetei nu mai face vreo referință la anul 2022.

Sursa foto: InsideEV’s
Sursa foto: InsideEV’s

Potrivit Edmunds, de pe pagina de comandă unde anterior scria „Veți putea finaliza configurația pe măsură ce producția se apropie în 2022”, acea ultimă parte a fost ștearsă complet. Totuși, Elon Musk însuși a spus într-un apel cu investitorii de pe 26 ianuarie că va oferi informații suplimentare tuturor părților interesate în viitorul apropiat.

O sursă a confirmat pentru Reuters că producția propriu-zisă de Cybertruck nu va începe decât la finalul primelor luni din 2023, posibil martie-aprilie. Aceeași sursă motivează amânarea prin nevoia companiei de a reconfigura paleta de caracteristici și funcții ale camionetei pentru a face față competiției electrice ca Ford F-150 Lighting și Rivian R1Ts, dar și a viitoarelor EV-uri (Electric Vechicles) de la Hummer și Chevrolet.

De pildă, Ford a declarat la începutul acestei luni că aproape va dubla capacitatea anuală de producție pentru pickup-ul său electric F-150 la 150.000 de vehicule înainte de lansarea în primăvara acestui an în SUA.

Tesla este momentan cel mai mare producător de mașini electrice din lume, având în ofertă sedanuri electrice ca Modelele S și vehicule utilitare sport ca Modelele X și Y, dar segmentul de camionete, de altfel foarte profitabil și extrem de popular în America, a fost neglijat până la dezvăluirea lui Cybertruck în 2019.

Sursa foto: InsideEV’s

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net