Dacă ai acasă aceste telefoane vechi, nu le arunca! Ai putea câștiga o mică avere de pe urma lor

Dacă ai păstrat telefoane mobile vechi prin casă, este posibil să deții o mică avere fără să bănuiești. Unele dintre modelele vintage se pot vinde și cu mii de euro, ca modelele pe care le prezentăm mai jos.

Telefoane vechi, dar valoroaseFoto: Shutterstock
Telefoane vechi, dar valoroaseFoto: Shutterstock

Care sunt cele mai valoroase branduri 

Multe persoane nu reciclează dispozitivele mobile vechi. Cei care dețin un model de colecție pot, în schimb, să îl vândă pentru sume considerabile, scrie useit.ro. Printre cele mai valoroase brand-uri de telefoane vechi se numără Apple, Nokia și Motorola.

Nokia și Motorola au dominat piața telefoanelor mobile la începutul anilor 2000. Acum, aceste modele valorează mai mult decât smartphone-urile noi, care au zeci de opțiuni în plus.

E aproape bizar să ne gândim că telefoanele mobile sunt obiecte de colecție, dar așa cum am descris în categorie „antech”, ritmul avansului tehnologic înseamnă că multe dintre ele se apropie de acea etapă,” a declarat Will Thomas, din cadrul LoveAntiques, despre telefoanele vechi care costă acum o avere. 

„Sunt niște modele ciudate și superbe"

„Putem spune că sunt niște modele ciudate și superbe. Unele pe care mulți oameni azi nu le-ar considera telefoane, dar pot valora sume enorme,” a continuat Thomas. „Colecționarea dispozitivelor tehnologice e foarte interesantă pentru că aproape poți crea o cronologie a modului în care s-au dezvoltat de-a lungul anilor. Și cum continuă să se dezvolte cu noile progrese.” 

LoveAntiques a creat o listă cu cele mai valoroase telefoane vechi. Estimările au fost calculate cu ajutorul vânzărilor la licitațiile eBay din ultimii ani, precum și cu evaluarea unui expert în tehnologie veche. 

iPhone 1 din etapa de pre-producție, un telefon valoros

Cel mai valoros telefon vechi, în acest moment, e modelul iPhone 1 din etapa de pre-producție. Smartphone-ul a reprezentat un pas important în industria telefoanelor mobile și efectele lansării sale se resimt și azi. Apple a oferit un prototip pentru cum trebuie să arate un smartphone și mulți producători i-au urmat exemplul.

Pentru un model al primului iPhone, lansat în anul 2007, dar în varianta de pre-producție, un utilizator poate câștiga peste 10.000 de dolari la licitație. Există licitații la care astfel de modele s-au vândut și cu mai mult de 30.000 de dolari. Modelul e prototipul pentru iPhone și e foarte rar. 

Motorola DynaTAC 8000X, primul telefon care putea fi ținut în mână

Numit și Motorola DynaTAC 8000X, modelul se numără printre telefoanele vechi care costă acum o avere. E cunoscut drept primul telefon mobil care putea fi ținut în mână.

Această serie a fost lansată de Motorola în perioada 1983-1994. Modelul 8000X era disponibil în 3 combinații de culori: bej și crem, negru și alb sau alb simplu. Telefonul e mult mai mare decât dispozitivele actuale. La licitație, Motorola 8000X s-a vândut până acum pentru 800 – 3.500 de dolari. 

Cât poți să primești pentru un Nokia 7700

În 2003 și 2004, Nokia 7700 a fost produs drept un prototip, dar nu a fost lansat oficial niciodată. Ca urmare, e considerat o raritate pe piața telefoanelor mobile. Astfel, cei care dețin un astfel de dispozitiv pot primi 1.000 – 2.000 de dolari pe el la licitație.

Dacă Nokia 7700 ar fi fost lansat oficial, ar fi devenit primul smartphone de pe piață. În schimb, iPhone 1 a luat acest titlu

Mobira Senator NMT și IBM 

Mobira Senator NMT a fost lansat de Nokia la începutul anilor 1980. E primul telefon celular lansat de companie și se numără printre telefoanele vechi care costă acum o avere. Cu o greutate de aproape 10 kilograme, era mult mai greu decât variantele moderne. 

Modelul a fost lansat pentru uz în mașină, dar era și portabil. La licitație, poate costa 800 – 2.000 de dolari. 

IBM e una dintre cele mai mari companii tech din lume, dar puțini s-ar gândi la produsele sale de telefonie mobilă. Modelul IBM Simon Personal Communicator a fost lansat în 1994. Pentru că avea un asistent digital cu touchscreen, mulți îl consideră primul smartphone de pa piață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net