Dan Diaconescu nu se află la prima abatere! Scandalul sexual cu minori în care a apărut și numele lui

Dan Diaconescu a intrat în atenția presei, dar și a procurorilor din Constanța, care l-au reținut ieri (6 aprilie) pentru infracțiunea de act sexual cu un minor. Fostul patron OTV nu se află implicat în primul scandal sexual cu minori.

Dan Diaconescu a fost reținut. FOTO: Click!
Dan Diaconescu a fost reținut. FOTO: Click!

Întâmplarea face că și fostul director al televiziunii OTV, Doru Iuga, a fost condamnat pentru aceeași infracțiune în anul 2013, însă în acest caz a fost vorba despre sex pe bani cu adolescenți minori.

Dan Diaconescu și Doru Iuga, acuzați de aceeleași infracțiuni

Dan Diaconescu și Doru Iuga. FOTO: Arhivă presă
Dan Diaconescu și Doru Iuga. FOTO: Arhivă presă

Fostul patron OTV are executată deja o condamnare de 5 ani de pușcărie, după ce a fost  găsit vinovat pentru șantaj de presă. A primit această condamnare în anul 2015, când a contrâns un primar să-i ofere o sumă de bani, și astfel Dan Diaconescu nu ar fi publicat o anchetă privind averea acestuia.

În anul 2009 și 2011, Doru Iuga, fostul director al OTV, post de televiziune care i-a aparținut lui Dan Diaconescu a întreținut relații sexuale cu minori băieți, pe care ulterior îi plătea.

Scandalul în care este implicat acum Dan Diaconescu este asemănătoare cu scandalul reținerii, arestării și condamnării lui Doru Iuga, diferența fiind că cel din urmă prefera acte sexuale cu minori băieți.

La vremea aceea, potrivit informațiilor apărute în presă, unul dintre martori a făcut o declarație despre faptele comise de fostul director OTV.

„Iuga Doru vine des în Gară (Gara de Nord – n.r.) pentru a căuta băieți cu care să întrețină relații sexuale. Și lui Iuga Doru îi plac băieții de 13-14 ani”, era mărturia unui martor, potrivit ziare.com

Ce sume oferea Doru Iuga în schimbul serviciilor sexuale cu băieți minori

Una dintre victimele sale poveste că a avut mai multe relații sexuale cu Doru Iuga atât în apartamentul acestuia, cât și la un hotel, apoi în locuința unui prieten. Sumele erau cuprinse între 150 de lei sau 100 de euro.

„Am avut relații sexuale cu Doru Iuga de 5-6 ori la el în apartament, de 4-5 ori la un hotel și o singură dată la un prieten de-al lui, în zona Gării de Nord. De fiecare dată mă plătea cu sume cuprinse între 150 și 250 de lei sau 100 de euro, în funcție de câți bani avea”, povestea una dintre victimele lui Doru Iuga.

Faptele pentru care a fost condamnat fostul director OTV s-au desfășurat în formă continuată în perioada anilor 2009-2011, acesta recunoscând că adolescenții pe care îi plătea erau minori.

Totuși, Doru Iuga nu s-a ales cu o pedeapsă aspră, fiind condamnat pe data de 4 mai 2023 la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Dan Diaconescu implicat într-un alt scandal sexual cu minori

Dan Diaconescu. FOTO: Click!
Dan Diaconescu. FOTO: Click!

Conform Adevărul, Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au făcut o percheziție la locuința fostului jurnalist. Ulterior, IPJ Constanța a confirmat acest lucru.

,,La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit”, a transmis IPJ Constanța.

Joi, polițiștii și procurori au descins la locuința din București a lui Dan Diaconescu, fiind reținut ulterior pentru 24 de ore. Fostul jurnalist este bănuit de act sexual cu un minor în formă continuată (mai multe acte materiale), dar și pentru folosire a prostituției infantile în formă continuată (mai multe acte), informează Digi 24.

Anchetatorii îl acuză că în perioada 2020-2021 a întreținut relații sexuale cu o minoră, contra cost, deși Dan Diaconescu ar fi știut că minora nu avea mai mult decât 15 ani și 4 luni. Întâlnirile lor se desfășurau în Constanța și București, orașe unde fostul patron OTV s-ar fi întâlnit și cu sora geamănă a minorei.

Conform sursei amintite, se pare că Dan Diaconescu ar fi încercat să găsească o fată minoră, căreia să-i cumpere virginitatea. Una dintre minore a fost cea care i-a întins o capcană fostului jurnalist, mințindu-l că îi găsise o prietenă care era virgină.

Dan Diaconescu a fost filmat și șantajat, astfel că fata l-a amenințat că dacă nu îi va oferi suma de bani cerută, va face publice materialele cu el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
15 special cuplu pajiste iarba fericire zambet iubire romantic shutterstock 3389285 jpeg
Banner Urși în poiană
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock  jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Telefon - factura FOTO Shutterstock
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
Sulina farul vechi FOTO remus flroescu png
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net