Dan Diaconescu a fost reținut. Fostul patron OTV, acuzat de relații sexuale cu minore

Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii au descins, joi, la locuinţa din București a fostului jurnalist Dan Diaconescu. Fostul Patron al OTV a fost reținut!

Dan Diaconescu a fost reținut / Foto: Click!
Dan Diaconescu a fost reținut / Foto: Click!

Potrivit Adevărul, Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința lui Dan Diaconescu.

Conform unor surse judiciare, în dimineața zilei de joi, 6 aprilie, politiștii au descins la casa lui Dan Diaconescu. Perchezițiile ar fi făcute sub coordonarea unui parchet din Constanța. Ulterior, IPJ Constanța confirmă cele întâmplate, comunicând că au fost efectuate percheziții la un bărbat de 55 de ani din București. 

Dan Diaconescu ridicat de poliție de acasă 6 aprilie 2023 FOTO INQUAM Photos OctavGanea (6) jpg

„La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit”, transmite IPJ Constanța. 

dan diaconescu jpg

Dan Diaconescu, reținut de polițiști

Fostul jurnalist este suspectat de act sexual cu un minor în formă continuată (mai multe acte materiale) și folosire a prostituției infantile în formă continuată (mai multe acte materiale), transmite Digi 24, conform unor surse judiciare.

Acesta este acuzat de anchetatori că în perioada 2020 - 2021 a întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră. Fostul patron OTV ar fi știut ce vârstă are minora, aceasta având 15 ani si 4 luni la acea vreme. Se pare că întâlnirile aveau loc în București și în Constanța, orașe în care fostul jurnalist s-ar fi întâlnit și cu sora geamănă a fetei.

Aceeași sursă arată că, Dan Diaconescu, ar fi încercat să găsească o minoră virgină căreia să-i cumpere fecioria. Se pare că acesta a fost păcălit chiar de către una dintre  minore, fata susținând că a găsit o prietenă virgină. Ulterior, acesta a fost filmat și șantajat. Fata i-ar fi cerut bani lui Dan Diaconescu, iar dacă nu primea suma pe care și-o dorea, aceasta a amenințat că va face publice materiale compromițătoare cu acesta.

Dan Diaconescu, probleme cu legea

După cum bine știm, fostul patron al „OTV”, Dan Diaconescu, a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare pentru şantaj, fiind încarcerat în 2015. Dan Diaconescu l-ar fi șantajat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moț. În rechizitoriu se arată că în perioada mai-septembrie 2009, fostul jurnalist l-ar fi amenințat, direct și indirect - printr-un intermediar, pe primarul comunei Zărand din Arad. Acesta ar fi încercat să îl determine să îi predea suma de 200.000 de euro. Sub presiunea amenințărilor, Ion Moț a predat unui intermediar suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei.

Dan Diaconescu ridicat de poliție de acasă 6 aprilie 2023 FOTO INQUAM Photos OctavGanea (3) jpg

Ulterior, Dan Diaconescu a fost pus în libertate în 2017, după ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea sa condiţionată.

 În ciuda problemelor cu legea, fostul patron al televiziunilor OTV şi DD TV, Dan Diaconescu, își continuă meseria. Acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook lansarea unui post media, o platformă asemănătoare Netflix sau HBO promiţând că va dărui publicului criptomenedele „Cryptodani”.

Dan Diaconescu ridicat de poliție de acasă 6 aprilie 2023 FOTO INQUAM Photos OctavGanea (1) jpg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net