De câte ori trebuie udate mușcatele în timpul iernii. Mulți comit această greșeală
Plantele au nevoi diverse, fie că este vorba despre cantitatea de apă care le trebuie, tipul de îngrășământ, sau câtă lumină le este necesară. Iar aceste nevoi se pot schimba total, în funcție de anotimpul în care ne aflăm.
Iarna aduce provocări și schimbări pentru mulți dintre noi, însă nu trebuie să uităm că pe lângă noi și animalele noastre de companie, plantele sunt alte organisme vii pe care le avem în jur și care au nevoie de îngrijire specială, în funcție de anotimpul în care ne aflăm. Iar acest lucru devine extrem de evident atunci când vine vorba despre mușcate, unele dintre cele mai populare plante ornamentale din țara noastră.
Odată cu venirea iernii, mușcatele intră într-o perioadă de repaus vegetativ, iar, în mod practic, acest lucru se traduce printr-o nevoie mai scăzută de apă. Astfel, este suficient să udăm aceste plante o singură dată, la două sau chiar trei săptămâni. În plus, este foarte important ca solul acestora să fie lăsat să se usuce complet, înainte de a le uda din nou.
Cum trebuie să udăm mușcatele iarna
Excesul de umiditate poate să aducă probleme mușcatelor, sub forma bolilor fungice, sau, în cel mai rău caz, poate provoca putrezirea rădăcinilor. Un alt detaliu important este că o temperatură scăzută va scădea și mai mult cantitatea de apă de care au nevoie mușcatele.
Astfel, dacă acestea sunt ținute la o temperatură de 5 – 10 grade, ele trebuiesc udate și mai rar. Iar, în sens opus, dacă ținem plantele într-un mediu mai cald, este posibil să fie nevoie de mai multă apă.
Mușcatele au nevoi speciale pe timp de iarnă
Este important să ținem plantele într-un loc luminos, însă, dacă le ținem în dreptul unui geam, este posibil ca aerul rece care intră atunci când deschidem fereastra să facă rău mușcatelor. De asemenea, aceste plante nu au nevoie de îngrășământ pe timp de iarnă, deoarece acesta le poate forța să iasă din repausul vegetativ, lucru ce le poate afecta.
În plus, mai trebuie să ținem mușcatele într-un ghiveci care are orificii pe fund, pentru ca solul să se poată drena. Altfel, acumularea de apă în sol poate dăuna plantei.