De ce ar trebui să mergi în vacanță singur! 3 motive care te vor convinge

De regulă, persoanele care sunt într-o relație sau cele care au o fire mai introvertită nu s-au gândit niciodată la posibilitatea de a merge singure într-o vacanță, deoarece li se pare ciudat acest lucru și nu i-ar vedea rostul. Haideți să vedem dacă vă putem schimba opinia!

O nouă provocare pentru 2022: Călătorește singur! Foto: Pixabay
O nouă provocare pentru 2022: Călătorește singur! Foto: Pixabay

De ceva vreme, cel puțin în afară, călătoriile „solo” au devenit un trend, acestea fiind prilejul perfect pentru a petrece timp cu tine, a te responsabiliza și a face exact ce îți place cu adevărat în vacanță.

O nouă provocare pentru 2022: Călătorește singur!

Desigur, vrem adesea să împărțim momentele frumoase cu cei dragi, însă de câte ori nu am făcut compromisuri doar pentru că cealaltă persoană pur și simplu nu își dorea aceleași lucruri? Acum, gândiți-vă cât de simplă ar fi partea de organizare dacă nu ar trebui să mai „mulțumiți” pe nimeni altcineva în afară de voi înșivă! Exact așa arată perspectivele unei vacanțe solo! Experții spun că acest lucru ar fi extrem de benefic, în special după perioadele de izolare din pandemie. 

1. E o șansă să te cunoști pe tine

Testează-ți limitele! Doar tu cu GPS-ul, atâtea destinații și locuri de vizitat și un program ales și creat doar de tine! Depinde doar de tine să te descurci și să vezi de ce ești în stare și ești singurul pe care să te bazezi. După această experiență, garantat vă veți simți mai încrezător în forțele proprii și vă veți cunoaște mult mai bine, cu bine și cu rele, puncte tari și puncte slabe.

2. Poți să fii cel mai autentic „tu”

Atunci când călătorești cu familia sau cu prietenii, inevitabil te pliezi și pe dorințele și problemele lor. Dacă ei vor să iasă la un restaurant luxos, te conformezi și te îmbraci la patru ace. Dacă partenerul tău se simte rău, stai în camera de hotel și îi porți de grijă. Când călătorești singur însă, toate aceste lucruri dispar și iese la suprafață adevăratul „tu”, care dacă vrea să stea în pijamale în camera de hotel, spre exemplu, nu îl oprește nimeni. Așadar: liberate deplină!

3. Vei dormi mai bine și vei bea mai puțin alcool

Nu e nimic în neregulă să mai bei și singur din când în când, însă întotdeauna vei bea mai mult dacă ai companie, deoarece petrecerea, discuțiile și prietenii au acest „stil” de a te îndemna subtil. Așadar, dacă mergi singur în vacanță salvezi și mai mulți bani, pe lângă cheltuieli de hotel ș.a.m.d, și datorită faptului că nu vei mai simți nevoia să consumi atât de mult alcool.

De asemenea, se pare că și somnul de la hotel e mult mai bun atunci când te bucuri cu adevărat de el și nu împarți patul cu nimeni, după o zi lungă de vizitat locuri și înotat în piscină, informează Cosmopolitan, care a obținut mărturiile unei femei care a acceptat provocarea de a călători singură.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net