De ce Einstein nu purta niciodată șosete. Motivul e unul uluitor

Ultima actualizare:

Albert Einstein este, fără nicio urmă de îndoială, unul dintre cei mai cunoscute genii din lume. Celebrul savant a pus bazele fizicii moderne, dar a avut și foarte multe ciudățenii, ca să le numim așa.

Albert Einstein nu purta șosete / foto: arhivă
Albert Einstein nu purta șosete / foto: arhivă

Înainte să devină celebru, Albert Einstein nu părea că va reuși în viață. A petrecut aproximativ doi ani lungi încercând să-și găsească un loc de muncă ca profesor. Oricât de strălucitor și inteligent era, el încă se lupta să-și obțină un loc de muncă.

În cele din urmă și-a găsit un post ca examinator de brevete la Oficiul Federal pentru Proprietate Intelectuală din Berna. Einstein a lucrat la biroul de brevete timp de șapte ani, în paralel lucrând la descoperirile sale științifice.

Cum arăta Albert Einstein când s-a născut

Atunci când a venit pe lume, el avea capul mare, deformat și un corp supraponderal. Deși familia a fost sceptică privind creșterea lui sănătoasă, medicul bebelușului nu și-a făcut totuși griji prea mult pentru asta, iar capul său a început să capete o formă normală câteva săptămâni mai târziu, scrie Facts Net.

Geniul Albert Einstein a fost considerat mereu o persoană ciudată, excentrică. De exemplu, el nu obișnuia să poarte șosete. Când era tânăr, el a descoperit că ori de câte ori purta șosete, degetul mare de la picior îi făcea întotdeauna găuri în șosete.

Din acest motiv, a încetat să le mai poarte. A preferat să poarte sandale în loc de pantofi. Einstein a mai spus că uneori participa la ocazii importante purtând cizme înalte pentru a ascunde faptul că nu purta ciorapi.

Interesant este și faptul că a avut întârzieri de limbaj. Părinții lui s-au îngrijorat că ar fi putut avea o dizabilitate mintală pentru că nu a vorbit până la vârsta de aproximativ patru ani. Din această cauză, teoreticianul social Thomas Sowell a folosit mai târziu termenul „sindrom Einstein” pentru a descrie copiii strălucitori care se confruntă și cu apariția târzie a limbajului.

De-a lungul vieții, Albert Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și 150 de lucrări neștiințifice. Ele au contribuit la descoperiri în domeniul energiei nucleare, electromagnetismului și mecanicii cuantice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net