De ce este important să avem un jurnal de vise? Răspunsurile problemelor, la un somn distanță!

Mintea noastră, în stare de somn, este un teatru privat în care noi suntem regizorii și, de obicei, vedetele. În plus, nu există limită pentru bugetul de producție. Da, unele dintre vise sunt plictisitoare, dar multe sunt distractive, incisive și, uneori, rezolvă probleme. De aceea ar trebui să ne gândim serios la a avea un jurnal în care să ne notăm ceea ce visăm! 

image
Visele ne pot ajuta să găsim soluții problemelor din viața noastră Sursă foto: Pixabay.com

Primul beneficiu al unui jurnal de vise este că poate duce la o descoperire creativă. Mintea noastră subconștientă care visează este, prin natura sa, mai inventiva. Visele depășesc bariera timpului, fac salturi ilogice, acceptă contradicții și uneori nu au niciun sens pentru mintea noastră conștientă, care este mult mai rațională și mai convențională! 

Citește și: Ce prevestesc visele care se repetă? 

„Visul ne permite fiecăruia dintre noi să fim puțin nebuni, dar și în siguranță în fiecare noapte din viața noastră”, acestea sunt cuvintele lui William Dement, fondatorul Centrului de Cercetare a Somnului de la Universitatea Stanford.

Există numeroase anecdote despre oameni creativi și inovatori care și-au găsit inspirația în vise și coșmaruri. Mary Shelley și-a imaginat monstrul ei din „Frankenstein” într-o noapte când a visat profund. Informaticianul Larry Page a visat să descarce întregul internet și să catalogeze linkurile înainte de a face asta cu compania care l-a ajutat să înființeze celebrul GOOGLE. Paul McCartney a primit inspirația să scrie „Let It Be” după ce mama lui i-a spus acea frază într-un vis.

Vezi și: Ce înseamnă când visezi acte și drumuri la instituțiile statului? 

Visele ne ajută să privim realitatea dintr-o perspectivă unică, creativă 

O teorie actuală despre motivul pentru care visăm este că ajută la sortarea, organizarea și procesarea tuturor stimulilor din viața noastră. Așadar nu este de mirare că, în vis, avem soluții ingenioase care nu ne-ar trece niciodată prin cap dacă am fi în stare de trezire. 

O altă teorie este că visele acționează ca o repetiție generală pentru viața reală, o modalitate de a testa alternative în siguranță. Asta pare o explicație probabilă a coșmarurilor. Visele înfricoșătoare își au originea în amigdala creierului, acolo unde sunt procesate emoțiile negative intense, cum ar fi furia și frica.

Ar putea să te intereseze și: Ce înseamnă atunci când visezi că întâlnești un om frumos?

Visele sunt ferestre către cel mai profund sine. Privind într-o oglindă crăpată și distractivă a realității, îți schimbi perspectiva. Și notându-le pentru a lua în considerare ce înseamnă, nu faci decât să călătorești în interiorului sinelui, așa cum a spus Freud. Notarea viselor este un prim pas în cunoașterea părții mai puțin explorate a inconștientului! 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
maria constantin iubit 3 png
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
femeie sanatate jpg
sursa foto pexels.com
image
image
image
image
foto   turist lovit stanca jpg
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg