De ce ne dorim iubirile care ne sunt interzise

Atracția pentru interzis este un fenomen fascinant, care a captivat omenirea timp de milenii - de la Eva până în zilele noastre, am tot făcut, majoritatea dintre noi, lucruri interzise. În domeniul relațional, a fi atras de iubiri interzise sau imposibile presupune a fi atras de persoane cu care nu poți, nu ar trebui sau ar fi prea complicat să ajungeți într-o relație. I se poate întâmpla oricui o dată sau de două ori în viață, dar devine o problemă când este o regulă, un tipar relațional, și nu o excepție.

Iubire. Foto: Shutterstock.
Iubire. Foto: Shutterstock.

De ce ne atrag iubirile interzise? "Fructul oprit" este deosebit de tentant, iar interdicția intensifică atracția, făcând interzisul mai dezirabil.

Psihologic vorbind, dorința pentru interzis poate fi explicată în diverse moduri. Unul dintre aceste motive este dorința noastră de a ne demonstra independența și libertatea personală. Atunci când ni se impune o limitare sau ni se spune că ceva este interzis, instinctul nostru este să dorim să sfidăm această restricție și să demonstrăm că suntem în controlul propriilor noastre alegeri.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net