Îi recunoști? Actorii îndrăgiți de întreaga Românie au avut o poveste de dragoste unică și s-au căsătorit în seara de Revelion

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță au fost unul dintre cele mai trainice și admirabile cupluri din lumea artistică românească, o pereche care a strălucit pe scenele teatrale și cinematografice timp de 21 de ani. S-au iubit mult, iar actorul a suferit foarte tare după ce partenera sa de viață, cât și de scenă, s-a stins din viață.

Actorii îndrăgiți de întreaga Românie care au trait o iubire de dragoste unică
Actorii îndrăgiți de întreaga Românie care au trait o iubire de dragoste unică

Actorii îndrăgiți de întreaga Românie care au trait o iubire de dragoste unică

Cei doi actori și-au început povestea de iubire în anii '70, la Piatra Neamț, când Mitică Popescu juca la Teatrul din Piatra-Neamț, atunci când a fost și anunțat că s-a eliberat un loc la Teatrul Mic din Capitală.

Chimia dintre cei doi s-a construit treptat în timpul turneelor și spectacolelor pe care le-au jucat împreună. Printre primele spectacole jucate acolo a fost și „Stâlpii societăţii”. Momentul în care Mitică Popescu și-a dat seama de adevăratele sale sentimente pentru Leopoldina Bălănuță a fost în timpul unei perioade dificile, când aceasta a fost internată în spital, timp de o lună și jumătate din cauza peritonitei. Îngrijorarea și devotamentul său au cimentat legătura lor, iar după externare, cei doi au decis să trăiască împreună. 

Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, şi stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declaraţii banale, pompoase, am simţit amândoi că suntem făcuţi unul pentru celălalt. Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună şi jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare şi stăteam cât mai mult posibil lângă ea. Şi acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorinţa şi m-am bucurat de bucuria ei”, a spus actorul, în urmă cu ani de zile.

Căsătoria lor, în noaptea de Revelion a anului 1977, anul în care s-au și mutat împreună, a fost un moment de mare emoție și bucurie, fiind oficializată chiar de tatăl Leopoldinei, acesta fiind preot. Ea avea 40 de ani, iar el 42.

De-a lungul anilor, au fost parteneri pe scenă și în viața de zi cu zi, locuind într-un apartament confortabil în București, în apropiere de Televiziunea Română. Tragedia i-a lovit când Leopoldina Bălănuță a trecut în neființă în 1998. Chiar și după moartea soției, actorul a păstrat totul intact în casa unde au locuit. Acesta a suferit atât de mult după pierderea lui Poldi, așa cum o alinta, încât nici măcar nu mai avea putere să intre în dormitorul lor. Mitică Popescu i s-a alăturat în eternitate dragei sale soții în ianuarie 2023. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net