Mitică Popescu, înmormântat lângă fosta soție, Leopoldina Bălănuță / Foto

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Mitică Popescu, unul dintre cei mai îndrăgiți actori de film și de teatru din România, s-a stins din viață marți, la vârsta de 86 de ani. Vineri, 6 ianuarie, regretatul artist a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, lângă soția lui, Leopoldina Bălănuță.

Mitică Popescu, înmormântat lângă fosta soție, Leopoldina Bălănuță
Mitică Popescu, înmormântat lângă fosta soție, Leopoldina Bălănuță

Mitică Popescu a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, unde actorul urmează să-și doarmă somnul de veci alături de Leopoldina Bălănuță, cea care i-a fost parteneră de viață timp de peste două decenii.

Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare

Marele actor a fost condus pe ultimul drum de colegi de breaslă, dar și de cei care l-au apreciat. Joi seară, sicriul a fost mutat în capela cimitirului, după ce a fost depus pe parcursul întregii zile de joi în foaierul Teatrului Mic.

Sute de oameni simpli și de actori i-au adus ultimul omagiu și s-au rugat pentru ca nea Mitică să aibă parte de odihnă veșnică.

Mitică Popescu a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”, așadar regretatul actor a avut parte de funeralii cu onoruri militare.

Mitică Popescu a avut o viață memorabilă

Mitică Popescu s-a născut în Bucureşti, pe data de 2 decembrie 1936, absolvind Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”  în anul 1967.

Marele actor a debutat la Teatrul Mic din Bucureşti, în 1973, în piesa ”Philadelphia eşti a mea” de Brian Friel, în regia Soranei Coroamă Stanca. Teatrul l-a legat și de cea care avea să îi devină soție și pe care a iubit-o nespus, Leopoldina Bălănuţă, alături de care a fost distribuit în spectacolele ”După cădere” și ”Stâlpii societății”. Cei doi au fost căsătoriți timp de 21 de ani.

Din păcate, Mitică Popescu a încetat din viață  marți, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, și a lăsat în urma sa multă durere și lacrimi. Mitică Popescu va rămâne pentru totdeauna în memoria publicului și a celor care l-au iubit drept Cocoșilă, rolul pe care l-a interpretat memorabil în filmul "Moromeţii" de Stere Gulea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
De Paște, și prezentatorul emisiunii Exclusiv VIP de la Prima TV, a nimerit vreme frumoasă în Dubai alături de soția sa, Oana Turcu, și fiul lor, Tudor
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net