Regretatul Mitică Popescu, depus în foaierul Teatrului Mic! Ei și-au luat “Rămas bun” de la actor

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Mitică Popescu a încetat din viață  marți, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, și a lăsat în urma sa multă durere și lacrimi. Era internat încă din luna decembrie la Spitalul Elias și din păcate afecțiunile cu care a fost diagnosticat și problemele de sănătate l-au adus în pragul decesului. În urmă sa au rămas multe regrete și durere iar prietenii și apropiații îl plâng neîncetat.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Mitică Popescu a fost depus astăzi în foaierul Teatrului Mic, în cadrul instituției pe scena căreia marele actor a jucat în cea mai mare parte a carierei sale.

Citește și: Viața controversată a lui Mitică Popescu: 10 lucruri pe care nu le știai despre marele actor

„Cine dorește să își ia “Rămas bun” de la Maestrul scenei românești, o poate face azi, în intervalul 12.30 – 19.30, la Teatrul Mic, urmând ca slujba de înmormântare să aibă loc vineri, de Bobotează, la ora 15.30, la Cimitirul Bellu.”,  potrivit instituției teatrale.

Reporterii Click! au fost la fața locului și i-au văzut pe cei care au venit până acum să îi aducă un ultim omagiu regretatului actor. Vasile Muraru, Crina Matei, Alexandra Velniciuc, Rodica Mandache, Alexandru Bindea, Irina Margareta Nistor s-au perindat la căpătâiul marelui actor până acum, pentru a-i aduce flori și a aprinde o lumânare.

Constanța Economu, femeia văzută des în preajma lui Mitică Popescu.

După ce marea lui iubire, actriţa Leopoldina Bălănuţă, s-a stins la 63 de ani, în 1998, în urmă unei ocluzii intestinale. 

Cei doi au fost căsătoriţi timp de două decenii, iar dragostea lor a fost dublată de o camaraderie cum rar s-a văzut. Tocmai de aceea, după moartea actriţei, puţini ar fi crezut că se va mai găsi o femeie care să fie văzută în preajma lui Mitică Popescu.

Iată că destinul i-a fost favorabil marelui actor, iar în ultimii ani a fost văzut non stop în compania unei distinse doamne, care îl însoţeşte la evenimente, la plimbări, în vacanţe sau la restautante.

Este vorba despre Constanţa Economu, iar cei doi s-au cunoscut la serviciu, în Departamentul de Cultură de la TVR. De remarcat că ambii erau o adevărată apariţie şi din punct de vedere vestimentar, căci preferau hainele elegante, colorate.

Mitică Popescu, un actor excepțional

Actorul Mitică Popescu a debutat la Teatrul Mic din Bucureşti, în 1973, în piesa ''Philadelphia eşti a mea'' de Brian Friel, în regia Soranei Coroamă Stanca. Teatrul l-a legat și de cea care avea să îi devină soție și pe care a iubit-o nespus, Leopoldina Bălănuţă, pe care prietenii o alintau Poldi, și alături de care a fost distribuit în spectacolele – “După cădere” și “Stâlpii societății”. 

Maestrul Mitică Popescu nu a mai urcat pe scenă din anul 2010, după un accident stupid, atunci când a suferit și o operație la umăr. Se pare că de atunci a preferat să fie doar spectator, deși problemele de sănătate s-au remediat între timp.

Mitică Popescu va rămâne pentru totdeauna în memoria publicului și a celor care l-au iubit drept Cocoșilă, rolul pe care l-a interpretat memorabil în  filmul "Moromeţii" de Stere Gulea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
banner gabriela cristea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net