De ce să pui scorțișoară pe covor, înainte să dai cu aspiratorul. Trucul care îl va face impecabil, ca în ziua în care l-ai cumpărat

Covoarele pot fi dificil de întreținut, dar există un truc simplu și eficient care te poate ajuta să le menții curate și să îți parfumezi casa în același timp. Puține gospodine cunosc acest secret, dar folosirea scorțișoarei măcinate înainte de a aspira covorul poate face o diferență considerabilă.

Scorțișoară. Foto: arhiva.
Scorțișoară. Foto: arhiva.

Beneficiile utilizării scorțișoarei pe covor

Elimină mirosurilor neplăcute: Chiar și după ce ai golit coșul de praf și ai curățat filtrul aspiratorului, acesta poate avea un miros neplăcut din cauza bacteriilor care se dezvoltă în interior. Scorțișoara ajută la eliminarea acestor mirosuri, lăsând în urma sa un parfum plăcut și persistent.

Îmbunătățirea calității aerului: În timp ce aspiri, scorțișoara eliberează un parfum plăcut în toată casa, îmbunătățind calitatea aerului și oferindu-ți o senzație de prospețime.

Îmbunătățirea curățeniei: Scorțișoara măcinată ajută și la îndepărtarea mai eficientă a prafului și a murdăriei de pe covor, făcând ca aspiratorul să funcționeze mai eficient.

Cum să aplici corect trucul cu scorțișoară

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, urmează acești pași simpli:

Curăță aspiratorul: Înainte de a începe, asigură-te că aspiratorul tău este curat. Golește coșul de praf și curăță filtrele pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute.

Presară scorțișoara pe covor: Folosește scorțișoară măcinată, nu baton. Presară uniform pe întreaga suprafață a covorului, având grijă să nu exagerezi cu cantitatea.

Lasă scorțișoara să acționeze: Este important să lași scorțișoara să stea pe covor cel puțin jumătate de oră înainte de a aspira. Acest timp permite scorțișoarei să pătrundă în fibrele covorului și să își facă efectul deodorant.

Aspiră covorul: După ce ai lăsat scorțișoara să acționeze, aspiră covorul ca de obicei. Vei observa că aspiratorul își face treaba mai eficient, iar covorul va avea un miros plăcut de scorțișoară.

Precauții și alte utilizări

Pentru cei care nu tolerează mirosul de scorțișoară: Acest truc nu este recomandat dacă nu îți place mirosul de scorțișoară, deoarece aroma va persista în casă.

Utilizare în grădină: Scorțișoara nu este utilă doar în casă, ci și în grădină. Poți folosi acest condiment pentru a îndepărta furnicile și pentru a stimula creșterea plantelor.

Acest truc simplu, dar eficient, îți poate transforma rutina de curățenie, oferindu-ți un covor impecabil și o casă plăcut mirositoare. Nu ezita să încerci această metodă și să te bucuri de beneficiile sale!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net