De ce sunt amendați, de fapt, turiștii români în Bulgaria. Ce a pățit o femeie: „Este un abuz maxim”

A început sezonul vacanțelor pe litoral, însă tot mai mulți români raportează că se confruntă cu abuzuri din partea autorităților bulgare. Ce se întâmplă?

De ce sunt amendați, de fapt, turiști români în Bulgaria
De ce sunt amendați, de fapt, turiști români în Bulgaria

Mulți români care merg în Bulgaria sau tranzitează țara se plâng de comportamentul autorităților vecine. Românii consideră că atât polițiștii, cât și șoferii care îi verifică pe controlori pe șoferi dacă și-au plătit vigneta, potrivit Adevărul. Cu un asemenea caz s-a confuntat o turistă româncă care a povestit ce i s-a întâmplat pe pagina de Facebook Travel in Bulgaria - Călător în Bulgaria, și care consideră că a fost amendată pe nedrept.

O româncă susține că a fost amendată pe nedrept de bulgari

„Bună seara! S-a mai confruntat cineva cu următoarul abuz al polițiștilor bulgari? Pe scurt mă întorceam pe 1 mai din Bulgaria. În apropiere de Ruse am fost trasă pe dreapta de un echipaj de poliție (nu sunt convinsă dacă erau de la control trafic, ori circulație, nu aveau însemne clare nici pe haine nici pe mașină. Au cerut actele mașinii și apoi mi-au cerut dovada că am plătit vigneta, m-am conformat, dar aici este ,,surpriză”. Au constatat că pe vignetă era trecut după numărul mașinii RO mi-au spus că n-am plătit vigneta corect și m-au amendat cu 70 de euro”, a spus femeia, care până la urmă a plătit amenda.

N-am vrut să plătesc, dar mi-au zis că în condițiile astea nu pot să plec mai departe și îmi rețin actele mașinii Am plătit, nu aveam chef de ceartă cu ei, mai ales că nu vorbeau decât bulgara, dar îmi dau seama că este un abuz maxim. Vreau să știu dacă am greșit undeva ori am fost pur și simplu țepuita de niște ,,organe” cu mult zel. Apropo, n-au încheiat nici un proces verbal, mi-au dat doar o amendă pe un bon scos de un aparat de taxat. Cred că m-au fraierit maxim. Pe și mai scurt, erau trase pe dreapta și alte vehicule cu număr de RO”, a mai scris turista.

În același timp, se pare că nu este singura care susține că s-a confruntat cu un potențial abuz. Imediat în comentarii au apărut și alți români care consideră că autoritățile bulgare sunt nedrepte.

Și eu am pățit anul trecut la fel, a trebuit să plătesc ca să plec cât mai repede, deși aveam vigenta plătită pe o lună. Domnii miroseau puternic a alcool și tot încercau să ne arate că am trecut prin camere fără vigneta, deși eu o aveam plătită. Nu vorbeau bine engleză, cum ne puteam înțelege?”   

Unii au considerat că este posibil ca aceia nici măcar să nu fie polițiști. Pe de altă parte, există unii oameni care consideră că polițtiștii bulgari nu au greșit cu nimic și că bina ar fi chiar a turistei românce.

Dacă aveau culori albastru - galben și scria pe mașină BG TOLL erau pentru taxa de drum. Mai mult ca sigur ați achiziționat vigneta on-line, iar ca țară de proveniență a mașinii nu ați selectat corect România, chiar dacă numărul de înmatriculare a fost corect completat. Așa procedează ei în astfel de cazuri, sistemul nu le validează vigneta achiziționată de dumneavoastră și din acest motiv ați fost sancționată.” 

„Să mai distrugem puțin din mituri. Nimeni nu vă vrea răul în Bulgaria. Sunt legi peste tot, iar dacă nu le respecți, plătești. Nu vă aruncă nimeni cuie pe șosea, nu sunt polițiști falși, nu se fură mașini (decât la pont), nu vrea nimeni să vă păcălească mai mult decât în România”, au mai adăugat alți internauți. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net