De ce surpriză a avut parte un român care a fost în Serbia: „Degeaba ai bucătari buni dacă chelnerii sunt doar cărători de mâncare”

Ultima actualizare:

Când călătorim, ne așteptăm să descoperim nu doar locuri noi și culturi fascinante, ci și să trăim experiențe gastronomice memorabile. Timișoreanul Corneliu Vaida și-a luat o scurtă vacanță în Serbia și a avut parte de o surpriză plăcută în orașul Novi Sad, capitala regiunii autonome Voivodina, situată la doar 150 de kilometri de Timișoara. În această călătorie, a avut ocazia să experimenteze ospitalitatea sârbească și să descopere un alt fel de a face turism.

Novi Sad. / Foto: Corneliu Vaida.
Novi Sad. / Foto: Corneliu Vaida.

Novi Sad, Capitala Europeană a Culturii

Novi Sad, care a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2022, a atras atenția turiștilor din întreaga Europă. Corneliu Vaida, un cunoscut activist civic din Timișoara, a avut ocazia să exploreze orașul și să se bucure de farmecul său. Cu toate acestea, surpriza plăcută a venit în momentul în care a ales să își satisfacă pofta de mâncare în restaurantele locale, scriu ce de la Adevărul.

Experiența gastronomică sârbească

Românii obișnuiesc să meargă în Serbia pentru a se bucura de gastronomia lor tradițională și de atmosfera relaxantă a restaurantelor. Corneliu Vaida nu a fost excepție și a ales un loc numit Salaș 137 pentru a se caza și a savura preparatele locale. Aici, a descoperit autenticitatea bucătăriei balcanice și a fost impresionat de meniu, care părea a fi gândit pentru a satisface cele mai exigente gusturi.

Un cadru rustic și autentic

Salaș 137 este un han rustic, unde oaspeții sunt întâmpinați de o atmosferă caldă și primitoare. Camerele sunt mobilate într-un stil specific, amintind de vremurile de demult. Fiecare detaliu este pus la punct pentru a crea o experiență autentică, de la soba ticsită cu lemne, gata să ofere căldură în caz că vremea se răcește, până la meniul bogat în preparate tradiționale. Mâncarea, pregătită după rețete vechi, a adus pe masă arome autentice și gusturi de neuitat.

Lui Corneliu Vaida i-a plăcut și muzica live oferită de o trupă de tamburași locali. Aceștia au creat o atmosferă vibrantă și autentică, interpretând melodii tradiționale cu o virtuozitate remarcabilă. Ceea ce a făcut această experiență și mai specială a fost faptul că muzica lor a fost "unplugged", fără niciun fel de amplificare, captivând inimile celor prezenți.

Ospitalitate sârbească

Un alt aspect remarcabil al experienței lui Corneliu Vaida a fost întâlnirea cu chelnerii sârbi. Aceștia au impresionat prin atenția și serviabilitatea lor, reușind să creeze o legătură autentică cu clienții. Un chelner harnic și serviabil l-a impresionat profund prin recomandările sale culinare și promptitudinea cu care a servit clienții.

Experiența lui Corneliu Vaida în Serbia a relevat că, într-adevăr, calitatea unei experiențe culinare nu constă doar în preparatele delicioase, ci și în atitudinea și ospitalitatea oamenilor care lucrează în industria HORECA. Chelnerii serviabili și bucătari talentați se completează reciproc, contribuind la crearea unei amintiri de neuitat pentru turiști.

Astfel, această călătorie în Serbia nu a fost doar o incursiune în gastronomia tradițională balcanică, ci și o lecție despre modul în care oamenii pot face diferența în industria ospitalității. Pentru Corneliu Vaida, această experiență a fost un motiv în plus să aprecieze eforturile localelor de a crea experiențe autentice și pline de farmec pentru turiști.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net