Cine sunt părinții elevului care a comis masacrul de la Belgrad

Ultima actualizare:

Părinții băiatului de 13 ani, care a deschis focul la școala din Serbia, au fost arestați. Tatăl, un medic cunoscut în Serbia, este colecționar de arme și și-a dus fiul, la poligon, la vârsta de 12 ani, pentru a-l învăța să tragă.

Numeroase ambulanțe au venit la școala din Belgrad. Foto: Click.
Numeroase ambulanțe au venit la școala din Belgrad. Foto: Click.

Cine sunt părinții atacatorului

Tatăl atacatorului, în calitate de proprietar al armei folosite la comiterea masacrului, a fost arestat și reținut, iar mama a petrecut ieri toată ziua la poliție, unde a fost audiată din ordinul parchetului. Tatăl este un cunoscut radiolog, iar mama este om de știință, profesor de microbiologie.

Sârbii cer măsuri drastice, pentru a preveni tragedia școlii de la Belgrad să se repete. În atacul armat, gardianul a fost primul ucis. Atacatorul, un student de 13 ani, a continuat să tragă. Opt copii și gardianul școlii au murit, iar alți șase și un profesor au fost răniți.

Kostas Kecmanović, elevul de clasa a VII-a, care a comis atacul și-a planificat cu atenție acțiunile cu o lună înainte. A făcut chiar o listă cu oamenii pe care voia să-i omoare, pe care poliția a găsit-o asupra lui. Băiatul chiar schițase școala pe o foaie de hârtie, probabil pentru a-și organiza mai bine atacul.

Băiatul a tras 57 de focuri

Anchetatorii au constatat că, în timpul atacului, băiatul a tras 57 de focuri, potrivit presei locale.

Președintele Vucic a anunțat înăsprirea condițiilor în care poate fi deținută o armă de foc. Pentru că atacatorul are 13 ani, președintele Serbiei vrea să schimbe și limita răspunderii penale de la 14 la 12 ani. Liderul sârb a anunțat măsuri fără precedent în Serbia – în primul rând, timp de doi ani, nu vor mai fi eliberate permise de transport de arme pe teritoriul Serbiei, iar toate certificatele eliberate până în acest moment vor fi verificate cu atenție.

Președintele a mai afirmat că, este nevoie de mult mai multă siguranță în școli, pentru ca părinții să fie siguri că elevii sunt în siguranță. Unele asociații de părinți cer și instalarea de detectoare de metale la intrarea în școli. Mai mulți polițiști vor păzi, de acum înainte, școlile din Serbia.

Sârbii aduc un ultim omagiu victimelor

Zeci de elevi, profesori și părinți au venit să aducă un ultim omagiu celor care au murit în atac. De aseară, școala din Belgrad, unde a avut loc masacrul, s-a transformat într-un loc de pelerinaj – mii de oameni au fost acolo aseară cu flori, lumânări și jucării de pluș. Oamenii au postat mesaje pentru victimele acestui atac sângeros. Vor fi trei zile de doliu național – vineri, sâmbătă și duminică. Școala, unde a avut loc masacrul, va fi închisă timp de o săptămână, iar cursurile se vor relua cel mai probabil săptămâna viitoare. De altfel, au avut loc și proteste în capitala Serbiei. Oamenii au cerut demisia ministrului Educației.

Sora de 10 ani a atacatorului se afla în școală în momentul atacului

Sora mai mică a ucigașului din Belgrad are 10 ani și este elevă la aceeași școală. La momentul masacrului, ea se afla într-o sală de clasă aproape de cea în care fratele ei și-a ucis colegii.

Potrivit presei sârbe, fetița de 10 ani a fost primită de o familie de rude apropiate și primește asistență de la psihologi. „Sora mai mică a băiatului ucigaș este într-o stare foarte gravă, nu se va opri din plâns, era la școală când s-a întâmplat și știe totul... A fost transferată într-o familie de rude apropiate, unde va rămâne pentru în timp. Ea a beneficiat de sprijinul profesional al psihologilor, pedagogilor și medicilor”, a precizat pentru sursa citată serviciul de asistență socială.

Motivul pe care l-a dat băiatul pentru atac, potrivit poliției

Șeful departamentului de poliție din Belgrad, Veselin Milić, a spus că Kosta Kecmanović, elevul de 13 ani care a ucis opt elevi, șapte fete și un băiat, și paznicul școlii, au făcut acest lucru pentru că se simțea exclus din societate.

Nu am putut afla motivul atunci (miercuri dimineața, n.r.), pentru că este vorba despre un copil. Nu am fi putut ști că un copil din mediul nostru ar putea face un lucru atât de dezgustător și bolnav. Ceea ce am aflat a fost că a fost ignorat. A fost ignorat și ostracizat de societate. Acest lucru l-a determinat să facă acest lucru”, a declarat Milić pentru postul public RTS.

Șeful poliției a spus că atunci când băiatul a sunat la poliție, i-a spus operatorului că este un „psihopat care trebuie să se calmeze”. Elevul de 13 ani avea la el patru cocktail-uri Molotov și două pistoale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net