Delia, dezvăuiri despre abuzurile profesorilor din liceu. Ce păţeau elevele

Delia a povestit, pe Instagram, într-un InstaStory, o serie de întâmplări șocante din perioada în care era elevă de liceu. Agresorii? Nimeni alții de cât profesori ai Liceului de muzică „Dinu Lipatti”, din București.

7 gabriela otil roast la iumor dani otil reactie delia jpg jpeg
Delia a fost martora unor abuzuri cu tentă sexuală comise de profesori ai liceului Lipatti

În perioada liceului, o parte dintre profesorii de muzică le spuneau elevelor „Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută” și le pipăiau efectiv pe sâni! Asta se întâmpla la liceu la Lipatti”, a dezvluit artista, în Insta Story.

Citește și: Viorica Vodă, după mărturiile de la Gala Gopo: «Am fost întâmpinată cu sarcasm, cu ironii, cu ipocrizie»

Atenție, vorbim despre ceva mult mai grav decât hărțuirea sexuală, fetele vizate fiind eleve de liceu, minore!

Dezvăluirile Deliei vin, de altfel, în contextul discuțiilor stârnite de discursul susținut, recent, de actrița Viorica Vodă, din Filantropica, la Gala Gopo, despre prădătorii sexuali din industria de teatru sau cinematografică.

Viorica Vodă a vorbit despre abuzurile din teatru și cinematografie

Ulterior, Viorica a fost supusă unui tir de întrebări halucinante. „De ce acum?” sau „De ce nu dai nume?” sunt cele mai des întâlnite și, evident, foarte slab justificate curiozități ale celor care i-au criticat discursul.

Deli pare să răspundă fix acelor persoane, în Insta Story-ul publicat de artistă.

Citește și: Tudor Chirilă ia atitudine împotriva abuzului asupra actrițelor: «E momentul să vorbim»

Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna, efectiv. Că alegi să crezi, să înțelegi sau nu, că te gândești „vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească”.... Atât i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci! Ai drept să judeci agresorul, nu victima”, a argumentat Delia Matache.

Umilințe pentru că studia flautul

Delia nu a trecut cu vederea nici umilințele la care a fost supusă de diverși bădărani care s-au intersectat cu ea, în anii copilăriei.

Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie. Auzeai când treceai pe lângă un șantier și chiar și în curtea școlii, „Hei, fata cântă la ce atârnă?”. De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, nu contează, de ce ești imbecil, de ce?”, s-a revoltat Delia.

Colegii de liceu îi ironizau versurile

De altfel, nici colegii celei mai bine cotate soliste a momentului, din România, nu au scutit-o pe aceasta de diverse glume, nevinovate, comparativ cu situațiile create de profesorii Deliei.

În 2001, de exemplu, la proba sportivă a Bacalaureatului, mai mulți colegi de generație i-au strigat artistei „Delia, haide vino înapoi!”, la proba de alergare, când aceasta  trecea pe lângă ei, făcând aluzie la celebra piesă a N&D, trupa în care ea s-a lansat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
bani falsi sursa igpr
cub reghecamf bătaie png
David Popovici, EPA jpg
Foto Fb politia Romana
image
image
image
image
Madonna și noul iubit (2) jpg
gyuri pascu si daniela marin
viorel lis si oana lis
helena christensen Sursă: Profimedia
BeFunky collage (6) jpg
nadine 1 66676000 jpeg