De ce trebuie să stropești roșiile și castraveții cu drojdie, în luna octombrie. Grădinarii cu experiență mereu o fac

Munca nu se termină niciodată, atunci când avem propria noastră grădină. Chiar și acum, deși începem să ne apropiem de jumătatea lunii octombrie, există nenumărate lucruri pe care trebuie să le facem în curte, sau în solar, pentru ca recolta noastră să fie una bogată și delicioasă, anul viitor! Iar un ingredient banal din bucătărie ne poate fi de mare ajutor!

Drojdia poate fi folosită pentru fertilizarea solului
Drojdia poate fi folosită pentru fertilizarea solului

Cei dintre noi care au propria lor curte ne pot spune cât de mult efort este necesar pentru ca legumele, fructele, ori chiar și simplele noastre flori, să rămână săntoase și frumoase. Chiar și acum, în timp ce începem să ne apropiem spre perioada de final a anului, este important să știm cum să avem grijă de sol, pentru ca recolta noastră să fie bogată și delicioasă.

Indiferent dacă avem o seră, sau creștem produsele în aer liber, trebuie să știm cum să fertilizăm solul. Iar drojdia, un produs banal, pe care probabil că îl avem chiar și în acest moment undeva prin bucătărie, poate fi perfectă în acest scop!

Cum putem folosi drojdia pentru a fertiliza solul

Practic, tot ce trebuie să facem este să amestecăm cam 800 de grame de drojdie la 40 de litri de apă. Desigur, acest amestec poate fi făcut și în cantități mai mici, sau, dacă avem nevoie, în unele mult mai mari.

De exemplu, pentru 10 litri de apă ar trebui să fie suficient să punem cam 200 de grame de drojdie. Însă, indiferent de cantitatea folosită, acest amestec nu trebuie folosit chiar pe loc. El trebuie lăsat vreme de trei zile, timp în care mai trebuie amestecat ocazional.

Amestecul nu trebuie folosit pe loc

Acest amestec poate fi foarte util în grădină, sau în seră, mai ales atunci când plantăm roșii, sau castraveți. Iar dacă nu ne trebuie decât o cantitate mai mică, putem folosi 50 de grame de drojdie la un litru de apă.

Putem stropi roșiile și castraveții cu un amestec din drojdie și apă, pentru a-i proteja împotriva diverselor boli fungice, cât și a manei. O soluție de drojdie, zahăr și apă caldă, aplicată peste legumele noastre, poate face minuni pentru recolta noastră!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Vanity Fair jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
padure jpg
trevi fountain 63052 1280 jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
lidia fecioru png
Banner Carmen Harra
carte pexels jpg
problema jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net