De la servitoare, la regina Mafiei. Cine a fost femeia poreclită „Flamingo”

Ultima actualizare:

Virginia Hill a fost o figură infamă în cercurile crimei organizate americane de la mijlocul secolului. Ea a apărut pe ecranele televizoarelor din întreaga țară și a fost descrisă de revista Time drept „regina gangsterilor” sau „regina Mafiei”. Născută într-o perioadă de incertitudine și dificultăți economice în America, Virginia Hill și-a abandonat orașul natal și și-a făcut loc printre unii dintre cei mai notabili mafioți ai epocii înainte de a se retrage în Europa, bogată și liberă.

Virginia Hill, de la servitoare, la regina Mafiei / Foto: Colaj captură video
Virginia Hill, de la servitoare, la regina Mafiei / Foto: Colaj captură video

Virginia Hill s-a născut la 26 august 1916. Viața ei a început la o fermă de cai din Alabama, fiind unul dintre cei 10 copii ai familiei. Părinții ei s-au despărțit când ea avea doar 8 ani, tătăl ei având probleme cu alcoolul și îi abuza des pe mama și frații ei. Câțiva ani mai târziu, a decis să își părăsească căminul și a plecat spre Chicago, unde a supraviețuit lucrând ca servitoare în casele unor oameni bogați.

Ulterior, s-a angajat ca chelneriță într-un local controlat de gangsterii din Chicago. Intrând în contact cu numeroși membri ai Mafiei, uneori pretinzând că este amanta lor, ea a început să transfere mesaje și bani între Chicago și New York, Los Angeles și Las Vegas. Atât Mafia, cât și poliția știau că, datorită cunoștințelor pe care le avea, Virginia deținea destule informații pentru a distruge „imperiul criminal”, însă nu a făcut-o și a ales să ajungă mai sus decât orice altă femeie din lumea interlopă națională, un egal printre cei mai infami gangsteri din SUA, precum Meyer Lansky, Joe Adonis, Frank Costello, Johnny Rosselli, Charles și Joe Fischetti, Tony Accardo. Frank Nitti, Israel „Ice Pick Willie” Alderman, Jack Dragna și, cel mai faimos, Benjamin „Bugsy” Siegel.

A fost poreclită „Flamingo”

În 1933, Siegel a devenit şeful mafiei din Los Angeles, California. A luat contact cu staruri de la Hollywood, printre ca­­re Clark Gable, Gary Cooper sau Cary Grant. Toţi spuneau că el arăta chiar mai bine decât vedetele de cinema. Însă, în aceeași perioadă, a cunoscut-o pe cea care avea să-i dea viaţa peste cap: Virginia Hill, poreclită atunci „Flamingo”, pentru că avea picioarele lungi şi subțiri. Porecla a primit-o de către cei de la casa de pariuri a lui Al Capone, potrivit historyhit.com.

Și totuși, ea era atunci iubita unui alt cap mafiot, Joe Adonis. L-a părăsit pe acesta și era văzută des cu Siegel la serate şi petreceri. Fiind mafiot, el cheltuia sume de bani exorbitante, a căror provenienţă nu era niciodată cunoscută.

Din păcate, la data de 20 iunie 1947, Siegel a fost împușcat de mai multe ori și a decedat. Cazul de crimă al lui Siegel nu a fost niciodată rezolvat. Cu doar 4 zile înainte de moartea acestuia, Virginia s-a urcat într-un zbor spre Paris, ceea ce a dus la suspiciuni că a fost avertizată de asasinat și și-a lăsat iubitul în voia sorții, mai ales că a fost ultima care l-a văzut în viață. Astfel, a devenit o persoană de interes pentru oamenii legii.

Cum a murit „regina Mafiei”

A trăit, după decesul iubitului ei, în străinătate, Elveția și Franța, fiind supravegheată de FBI pentru legăturile ei cu lumea interlopă, însă nu a dezvăluit niciodată vreo informație despre implicarea ei în afaceri ilegale. În urma investigațiilor, nu a fost acuzată oficial de legături cu criminalitatea organizată, în ciuda faptului că era numită de către presă „regina gangsterilor”. În Europa, Virginia a trăit departe de presa americană cu fiul ei Peter. Tatăl său a fost cel de-al patrulea soț al ei, Henry Hauser, un schior austriac. În apropiere de Salzberg, în Austria, pe data de 24 martie 1966, Virginia Hill s-a stins din viață în urma unei supradoze de barbiturice, iar moartea ei a fost catalogată drept sinicidere.

Cu toate că alte surse arată cu ea ar fi murit în urma unei operații estetice nereușite, ori că a fost asasinată de către cei din lumea interlopă care se temeau că „regina Mafiei” ar putea dezvălui informații despre afacerile lor, sau că a murit în somn, cei apropiaţi spunând că, fix cu o seară înainte, îl visase pe Bugsy. Nu există dovezi care să susțină una din teorii, astfel că moartea sa rămâne și în prezent un mister.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net