Decizia radicală pe care a luat-o o româncă stabilită de 20 de ani în Germania. De ce vrea să revină în România: „Mi s-a luat”

Nicoleta Gherasimoae, care locuiește în Germania de 20 de ani, crede că mulți români cad în capcana de a-și stabili mereu noi obiective, în speranța că, la un moment dat, vor reveni în țara lor natală, acolo unde simt că aparțin cu adevărat.

Nicoleta stă de 20 de ani în Germania / foto: arhiva personala
Nicoleta stă de 20 de ani în Germania / foto: arhiva personala

„Am ajuns la concluzia că, dacă nu pleci din Germania pe neașteptate, luând o decizie spontană de azi pe mâine, nu vei pleca niciodată. Sau, dacă o vei face, va fi foarte greu și foarte târziu.

Nu așa se face. Te-ai hotărât? Simți că nu mai poți suporta situația? Ia-ți inima în dinți și pleacă. Fă-ți bagajele, dă-ți demisia, respectă preavizul de trei luni sau cât este necesar, și apoi întoarce-te acasă, acolo unde te simți în largul tău, unde inima ta este liniștită, aproape de Dumnezeu.

Nu mai aștepta! Pentru că întotdeauna va apărea ceva: fie este vorba de job, fie că mai trebuie să stai puțin, fie că copilul încă nu a împlinit 18 ani. Ajungi să te îmbolnăvești psihic. Odată ce ai luat o hotărâre, nu o regreta niciodată. Înarmează-te cu putere și răbdare și pleacă. Pleacă acolo unde dorește sufletul tău. Du-te în țara ta, acolo unde îți place să trăiești, unde mintea ta zboară mereu și de unde nu mai vrei să pleci,” afirmă ea.

Hotărâtă să revină în România: „Vreau să-mi întâlnesc familia”

Totodată, Nicoleta crede că dacă reușești să economisești bani în Germania, nu ai prea multe ocazii să te bucuri de ei. Ea spune că a decis să revină în România.

„Dacă nu iei o decizie spontană, nu vei mai pleca niciodată din această țară. Întotdeauna apare ceva. Astfel trec anii, astfel trec zilele, astfel trece tinerețea. Acesta este adevărul. Iar eu cred că exact așa voi proceda.

„Voi lua o decizie spontană și asta va fi. Pentru că sunt sigură că voi reuși, dar să trăiesc această viață monotonă: muncă, acasă, oboseală, weekend și apoi iar muncă, nu mai vreau. Nu mai vreau pentru toți banii din lume. Chiar dacă îți rămân 200 de euro în Germania, nu te poți bucura de ei. Unde să mergi să-i cheltuiești? Știți ceva? M-am săturat. Așa cum este România, eu acolo vreau să merg, acolo vreau să trăiesc. Vreau să-mi întâlnesc familia, vreau să mă reconectez cu Dumnezeu,” mai spune românca, potrivit stiridindiaspora. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net