Descoperirea uluitoare din plicurile de ceai! Experților nu le-a venit să creadă

Un studiu recent oferă vești îngrijorătoare celor care obișnuiesc să folosească plicuri de ceai pentru a-și pregăti această băutură. Un grup de cercetători de Germania a analizat 40 de sortimente de ceai, băute de-a lungul întregii lumi, iar descoperirile făcute au șocat întreaga lume.

Studiul a fost efectuat de experți germani / foto: Freepik
Studiul a fost efectuat de experți germani / foto: Freepik

Mai precis, cercetătorii din Germania au descoperit urme genetice care proveneau de la gândaci, muște, cât și păianjeni. Aceste urme au fost descoperite de către experți după ce au analizat nu mai puțin de 40 de sortimente de ceai, sortimente ce sunt consumate de-a lungul întregii lumi.

În probele de ierburi uscate analizate de către specialiști s-au numărat sortimente extrem de populare, cum ar fi mușețel, ceai verde, mentă, chiar și pătrunjel, toate achiziționate din diverse magazine. De exemplu, băutorii de ceai verde trebuie să știe că experții germani au descoperit, într-un singur pliculeț de ceai verde, rămășițe de la aproximativ 400 de specii.

Cercetătorii explică că la fel cum oamenii lasă urme de salivă, ori de piele, pe diversele obiecte cu care interacționează, la fel se întâmplă și în cazul insectelor, care își vor lăsa amprenta asupra plantelor, inclusiv asupra celor care ajung în ceaiul nostru.

Descoperirea uimitoare din plicurile de ceai

Experții din Germania au reușit să ajungă la aceste rezultate analizând ADN-ul de la diversele plante uscate și mărunțite, însă fără a fi spălate, pentru ca urmele genetice existente să se disperseze de-a lungul întregului ceai.

În urma studiului s-au putut identifica rămășițe ce aparțineau de la nu mai puțin de 1.200 de specii diferite, lucru ce înseamă undeva peste 3.200 de nevertebrate. Mai precis, este vorba despre muște, purici, gândaci, fluturi, păianjeni, iar fiecare dintre aceste specii aveau, cumva, legătură cu plantele, înainte ca acestea să fie culese.

Studiul efectuat de către experții germani sugerează că astfel de urme genetice pot fi utile în aflarea modului în care aceste plante au fost crescute, inclusiv pesticidele care au fost folosite pentru ca aceste plante să fie tratate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net