Ce se întâmplă cu prețul vacanțelor în Bulgaria, din mai 2024. Turiștii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar

Deja ne apropiem cu pași repezi de luna mai, iar mulți români vor profita de zilele libere din acest an pentru a se putea bucura de o minivacanță alături de rude și prieteni. Însă, prețurile din acest an pot părea intimidante pentru mulți turiști, chiar și în unele destinații devenit deja clasice pentru vacanțele noastre.

Turiștii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru vacanță în acest an
Turiștii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru vacanță în acest an

Din păcate, românii care vor dori să meargă în vacanță la începutul lunii mai vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar decât de obicei. Mai precis, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, se pare că cheltuielile pentru o vacanță în Bulgaria, o destinație atât de preferată de români, vor fi cu aproximativ 10 – 15% mai mari, față de anul trecut.

Potrivit președintei asociaţiei tur-operatorilor din Bulgaria, Dimitria Goranova, prețurile au legătură și cu Paștele Ortodox, deoarece mulți turiști locali preferă să rămână în zone unde acesta poate fi sărbătorit. Grecia este destinația favorită pentru vacanțele din această perioadă, cât și Albania.

Cât costă minivacanța de 1 mai în România

În schimb, turiștii care vor să petreacă minivacanța de la începutul lunii mai în țară au la dispoziție nenumărate oferte. Două destinații care au devenit extrem de populare în rândul românilor sunt Valea Prahovei și stațiunea Padina-Peștera (Dâmbovița). În Bușteni, prețul pentru o noapte de cazare la o pensiune începe de la 250 de lei, pentru o cameră dublă. La polul opus, un pachet de patru nopți la un hotel de 4 stele poate să ajungă la suma de 6.000 de lei, în Sinaia.

În acest an, cei mai mulți români urmează să aibă 6 zile libere la începutul lunii mai, motiv pentru care multă lume dorește să profite de această perioadă pentru a merge într-o scurtă vacanță. Cu toate acestea, la fel precum în Bulgaria, prețurile din acest an sunt mai mari. Cei care ajung la stațiunea Padina-Peștera pot scoate din buzunar, pentru o noapte de cazare, de la 700 până la 1.800 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net