Locul unde oamenii trăiesc până la 90 de ani fără probleme! „Zona albastră” din Costa Rica este de o frumusețe rară

De-a lungul lumii există unele locuri cunoscute drept „zone albastre”, regiuni în care populația reușește să trăiască până la vârste înaintate fără să se confrunte cu mari probleme de sănătate. Există cinci astfel de locuri în lume, iar unul dintre cele mai frumoase se află în Costa Rica.

Costa Rica este un loc de o frumusețe rară / foto: Pixabay
Costa Rica este un loc de o frumusețe rară / foto: Pixabay

„Zonele albastre” ale globului sunt un adevărat miracol pentru cei care locuiesc aici. O combinație de elemente fascinante a dus la longevitatea ridicată a localnicilor, cum ar fi dieta, clima și chiar și religia. În Costa Rica, adânc în mijlocul acestei țări, în apropiere de granița cu Panama, se găsește o astfel de „zonă albastră”.

Localnicii de aici, băștinașii bribri, folosesc tot ce crește în jungă pentru a supraviețui, inclusiv o plantă anume care este mestecată pentru ameliorarea durerilor de dinți. Totul este cât mai natural, iar localnicii se mândresc cu acest lucru.

„Noi nu cultivăm monoculturi pentru că plantele evoluează să lucreze în armonie: legumele pun azot în sol și bananierii pun potasiu, așa că nu avem nevoie de produse sau fertilizatori artificiali”, a explicat Albin, un ghid local, potrivit BBC.

Acest loc incredibil se află în Costa Rica

Ghidul mai explică că faptul că nu se folosesc monoculturi, ci doar produsele naturale din junglă, atrage în zonă sute de specii de păsări, în timp ce într-o fermă de monocultură, ar putea fi văzute maxim 10. În plus, în această zonă pot fi culese și diverse fructe exotice, cum ar fi mărul de apă, fructul maimuței, ori fructul stea.

O altă „zonă albastră” se află tot în Costa Rica, în cealaltă parte a țării. Aici, în Nicoya, oamenii ajung adesea la 80, chiar și la 90 de ani, fără să aibă mari probleme de sănătate. Totul se datorează stilului lor de viață sănătos. În acest loc de vis, porumbul este folosit la orice, iar consumul de carne este foarte scăzut. În această zonă nu este exclus să întâlnim persoane care reușesc să treacă chiar și de pragul de 100 de ani.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net