Decorul care te face să uiţi că eşti chiriaş

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te poţi simţi în chirie mai confortabil decât într-o locuinţă proprietate personală. Chiar dacă e mai gol, mai anost, un apartament de închiriat poate căpăta viaţă cu ajutorul unor decoraţiuni drăguţe şi colorate.

O locuinţă supusă închirierii este, de cele mai multe ori, un spaţiu relativ neutru, pe care viitorii locatari să-l poată personaliza. Conţine, de obicei, doar strictul necesar, fapt care este chiar recomandat. Nimeni nu vrea să se mute într-o casă aglomerată, plină cu tot felul de nimicuri şi obiecte de mobilier. Aici, poţi să-ţi aduci tu propriile pernuţe, cărţi, cuverturi de pat, ghivece cu flori sau chiar mobilier mic, uşor, multifuncţional. Alte apartamente supuse închirierii au mobilă veche, fără pic de culoare, căruia doar tu, proaspătul chiriaş, poţi să-i dai viaţă. Iată câteva idei.

  • Fă curăţenie. Prima condiţie ca să te simţi bine în noua locuinţă este să cureţi fiecare colţişor, fiecare bucăţică de sertar care cine ştie de cine a fost folosită înaintea ta. Foloseşte soluţii puternice, dezinfectante.
  • Scapă de lucrurile nedorite. Dacă sunt obiecte de mobilier sau diverse lucruri de care nu ai nevoie, vorbeşte cu proprietarul să le ia. În cazul în care sunt doar nişte mărunţişuri de care momentan nu ai nevoie şi vrei să le dai de-o parte, depozitează-le într-o cutie şi pune-o undeva în debara. 

simeon stalpnicul png
  • Nu-ţi place canapeaua ponosită din sufragerie? Cumpără o husă universală, cu elastic, adaptată oricăror dimensiuni. Asorteaz-o cu câteva pernuţe colorate.
  • Nu totul este perfect. Poate în pereţi au rămas găuri de la diverse tablouri. Le poţi astupa cu o bucată de tapet-accent sau poţi pune acolo un colaj de rame foto, o oglinjoară în formă de mozaic.
  • Decoraţiunile personale dau farmec şi căldură locuinţei. Propriul set de ceşcuţe de cafea, un balansoar, pernuţele în nuanţe vesele, un covor... toate acestea te fac să te simţi ca acasă. Mai mult decât atât, dacă stai în chirie nu înseamnă că nu poţi să-ţi cumperi mici obiecte de mobilier pe care, în caz că pleci, le poţi lua uşor cu tine. Poţi alege produse pliabile, extensibile, multifuncţionale, ieftine. Spre exemplu, câţiva tabureţi mici şi uşori prind tare bine atunci când ai musafiri.

La ce să fii atent atunci când îţi cauţi o locuinţă

simeon stalpnicul png
  • Orientează-te spre proprietari care nu intenţionează să vândă casa. E un disconfort să te muţi la 3-4 luni.
  • Trebuie să ştii că, în mod normal, garanţia cerută ar trebui să fie la valoarea a două, maximum trei chirii.
  • Avansul nu ar trebui să fie mai mare de trei luni decât dacă se negociază preţul.
  • Dacă ai găsit ceva care îţi place, nu sta prea mult pe gânduri. Nehotărârea înseamnă timp preţios pierdut şi ofertă scăpată printre degete.
  • Stabileşte de la început cu proprietarul respectarea unor reguli legate de garanţii şi de remedierea eventualelor stricăciuni care apar pe parcurs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net