Descoperire de ultim moment! Cum îți dai seama dacă suferi de long COVID

Cele mai frecvente simptome ale long COVID includ pierderea mirosului, dificultate în respirație și durere în piept. Specialiștii de la Universitatea din Birmingham au realizat un noi studiu potrivit căruia există și alte semne care pot indica faptul că nu te-ai vindecat. În luna iunie a acestui an s-a dovedit că două milioane de britanici suferă de această afecțiune, 300.000 de persoane având infecția chiar și după doi ani.

covid jpg

Căderea părului și apetitul sexual redus au fost adăugate pe lista simptomelor cauzate de long COVID (n.r.- COVID prelungit). Oamenii de știință de la Universitatea din Birmingham au analizat dosarele electronice de sănătate anonimizate ale 2,4 milioane de britanici, inclusiv 486.000 care au fost infectați cu Covid. Cele mai frecvente simptome includ pierderea mirosului, dificultăți de respirație și dureri în piept.

Vezi și: Thassos, explozie de infectări cu SARS-CoV-2! Cei mai mulți bolnavi sunt români

Cele mai recente relevă faptul că pierderea libidoului și căderea părului ar putea indica afecțiunea. Cercetătorul principal, Dr. Shamil Haroon este profesor clinic asociat în probleme de sănătate publică la Universitatea din Birmingham.

Cum se manifestă, de fapt, long COVID?

Specialistul transmite că „această cercetare validează ceea ce pacienții le-au spus deja medicilor și persoanelor care au luat deciziile pe parcursul pandemiei- că simptomele long COVID sunt extrem de complexe și nu pot fi luate în consderare în completarea altor factori, precum stilul de viață sau afecțiunile cronice de sănătate”.

Nu rata nici: Uite cum te minte Facebook! Compania e mândră de campania COVID-19

„Simptomele identificate de noi ar trebui să ajute clinicienii și creatorii ghidurilor să îmbunătățească felul în care evaluează pacienții care au efecte pe termen lung ale COVID-19 și, ulterior, să ia în considerare modul în care această povară relevată de simptome poate fi gestionată mai bine”, a mai precizat specialistul.

Persoanele care au fost testate pozitiv cu COVID-19 au raportat frecvent 62 de simptome la 12 săptămâni după infectarea inițială, în comparație cu cei care au contractat virusul. Biroul Național de Statistică din Regatul Unit estimează că două milioane de britanici au forma long COVID, dar oamenii de știință încă încearcă să înțeleagă cum boala profoacă simptomele de lungă durată.

Peste hotare au fost înființate 90 de clinici specializate în long COVID, pentru a descoperi dacă pandemia va lăsa, într-adevăr, această moștenire neplăcută.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net