Are și seceta rolul ei! Descoperirea fascinantă a cercetătorilor texani

Ultima actualizare:

Statul Texas a avut parte de o secetă severă în această perioadă, lucru îngrijorător din mai multe puncte de vedere. Însă, date fiind condițile meteorologice, lacul parcului de stat Valea Dinozaurilor din Texas a scăzut considerabil, oficialii parcului anunțând luni că au descoperit urme de dinozaur care datează de aproximativ 113 milioane de ani!

Urmele descoperite în Texas, din cauza secetei extreme
Urmele descoperite în Texas, din cauza secetei extreme

„Cele mai multe urme s-au descoperit recent în mai multe părți ale râului, aparținând speciei Acrocanthosaurus. Acest dinozaur putea ajunge la maturitate la o înalțime de aproximativ 4 metri și jumătate și o greutate de 7 tone.” anuță, printr-un email către CNN, purtătorul de cuvânt al parcului, Stephanie Salinas Garcia.

Citește și: Un dinozaur gigantic a fost descoperit în Statele Unite ale Americii 

Texas se confruntă cu secetă excesivă 

Seceta excesivă din această vară a făcut râul să sece complet în cele mai multe părți ale acestuia. Astfel au ieșit la iveală uimitoarele descoperiri.

Mai mult de 60% din statul Texas s-a confruntat cu secetă vara aceasta, potrivit oficialilor de din Statele Unite ale Americii. Statul a întâmpinat de asemenea valuri de căldură excesivă.

În condiții meteorologice obișnuite, urmele descoperite în albia râului se află sub apă, acoperite de sedimente, ceea ce le face foarte greu de observat, explică Garcia.

Vezi și: Embrion de dinozaur, descoperit în China 

„Aici, la parc, mereu ne bucurăm de ocazile de a descoperi noi urme de dinozauri!” adaugă Garcia.

„Ne așteptăm ca urmele să fie din nou acoperite de apă datorită faptului că s-au anunțat ploi” spune Garcia, care a adăugat de asemenea că acest proces ajută la protejarea urmelor de eroziune și stării atmosferice.

„Cu toate că aceste urme sunt accesibile doar pentru o perioadă limitată de timp, ne-au făcut să ne întrebăm ce altceva am mai putea descoperi în acest parc", declară Garcia.

Sursă foto: Facebook Dinosaur Valley State Park 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net