Diferenţele dintre cardul de credit şi cardul de debit. Tot ce trebuie să știi

Mulți oameni au un card de debit și unul de credit, asta pentru că fiecare are o utilizare diferită. Iată care sunt avantajele și diferențele unice dintre cele două tipuri de carduri. 

Cardurile de debit și de credit sunt ambele folosite pentru a plăti bunuri Foto: Shutterstock
Cardurile de debit și de credit sunt ambele folosite pentru a plăti bunuri Foto: Shutterstock

Diferența dintre cardul de debit și cel de credit 

Când utilizăm un card de debit, fondurile pentru suma achiziției sunt preluate din contul curent aproape în timp real. Când utilizăm un card de credit, suma va fi debitată pe linia de credit, ceea ce înseamnă că vom plăti factura la o dată ulterioară, ceea ce ne oferă și mai mult timp pentru a plăti, scrie shtiu.ro

Când este cel mai bine să folosim fiecare card 

De multe ori poate fi complicat să decidem când este cel mai bine să folosim fiecare card. Pentru achizițiile de zi cu zi, putem utiliza cardul de debit, deoarece vom vedea banii scoși imediat din contul curent. Pentru articole mai mari, cum ar fi o mașină de închiriat sau o cameră de hotel, putem folosi cardul de credit, astfel încât să putem economisi bani până la momentul în care trebuie să plătim.

Care sunt principalele avantaje ale unui card de debit

Cardurile de debit au mai multe avantaje pentru utilizatori, dincolo de faptul că sunt momente când numerarul nu este disponibil.

Evitarea îndatorării: Folosirea unui card de debit în locul unui card de credit este o modalitate bună de a ne reduce șansele de a ne îndatora. Această metodă de plată ar trebui să ne mențină în limita bugetului nostru și să nu cheltuim toți banii din contul curent.

Cardurile de debit ne oferă acces ușor la numerar: Putem folosi cardul de debit pentru a retrage numerar de la bancomate. Unele magazine ne vor permite, de asemenea, să primiți „cash back”, încasând mai mult decât tranzacția inițială în cont și oferindu-ne numerarul împreună cu chitanța.

Avantaje ale unui card de credit 

Cardurile de credit ne oferă timp suplimentar pentru a plăti achizițiile. La sfârșitul ciclului lunar al cardului de credit, vom primi o factură care indică cât datorăm pentru achizițiile efectuate în ultimele 30 de zile.

În funcție de momentul în care am făcut achiziția, avem la dispoziție până la câteva săptămâni pentru a plăti factura cardului de credit. Din punct de vedere tehnic, ni se cere să plătim doar taxa minimă în fiecare lună, dar acest lucru ar putea duce la datorii viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net