Dihorul ca animal de companie
În SUA, dihorii se află pe locul 3, după câini şi pisici, drept cele mai populare animale de companie. Şi la noi aceste animale sunt tot mai apreciate, de la an la an. Dacă vă doriţi un dihor şi nu cunoaşteţi suficiente date despre acest animal, articolul “Dihorul ca animal de companie” ar putea să vă ajute să vă formaţi o opinie.
E suficient să îi priveşti faţa ascuţită şi trupul lung şi blănos că îţi vine instant să îl alinţi. În plus, au şi o personalitate….delicioasă! Dihorii domesticiţi vin într-o paletă largă de culori (de la alb, crem, la negru sau tărcaţi), de unde fiecare stăpân îşi poate alege cea pe placul lui. Trăiesc în medie între 7 şi 10 ani, astfel că investiţia emoţională este pe termen mai lung decât în cazul altor mamifere mici de companie (hamster, porcusor de Guinea). Dihorul ca animal de companie poate fi alegerea ideală!
Dihorul ca animal de companie: e jucăuş şi năzdrăvan
Dihorii sunt ca nişte caţeluşi sau pisoiaşi, dar care nu se maturizează niciodată. Vă vor amuza zilnic cu giumbuslucurile lor. Ei însă şi dorm o mare parte din zi, astfel ca aveţi timp şi pentru dumneavoastră, însă când sunt treji, pregătiţi-vă să vă binedispuneţi.
Dihorul ca animal de companie: este sociabil şi afectuos
Dihorul ca animal de companie nu percepe omul ca pe un duşman, nu se teme de el. Îl văd ca pe un prieten şi îl desfată cu toată afecţiunea lor. Profită de contactul cu stăpânul de fiecare dată.
Dihorul ca animal de companie: este inteligent şi perseverent
Deşi au uneori aceea privire fioroasă sau alteori naivă, dihorii sunt chiar inteligenţi. Aceasta, amestecată cu perseverenţa şi curiozitatea nativă, se poate dovedi un cocktail distructiv pentru locuinţa dumneavoastră, în cazul în care nu aţi luat toate măsurile de asigurare a ei împotriva dihorilor şi invers. Dacă îşi doresc ceva, dihorii nu se vor lăsa până nu-l vor avea. Unii dihori pot fi învăţaţi chiar unele trucuri şi chiar să folosească litiera cu nisip, asemenea pisicilor.
Dihorul ca animal de companie: nu e gălăgios
Vecinii de la bloc nu vor auzi că aveţi un animal în casă decât în cazul rarisim în care animalul este agresat sau suferă fizic. În rest, dihorul ca animal de companie preferă să se exprime prin joacă.
Dihorul ca animal de companie: nu are nevoie de prea mult spaţiu
Un asemenea animal se simte bine în orice garsonieră. De asemena, cuşca în care este ţinut nu trebuie să fie prea mare. Cum dihorii pot fi lăsaţi liberi în perioada activă din zi, cuşca unde vor dormi trebuie să le ofere doar minimul necesar de spaţiu, astfel vă scuteşte de investiţii substanţiale în cuşti şi accesorii scumpe.