Doliu în lumea muzicii. Basistul legendar al lui Bob Marley a murit

Aston Barrett, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative alături de trupa legendară „Bob Marley and the Wailers”, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani, lăsând în urmă o moștenire muzicală inestimabilă.

Doliu. Foto: Click.
Doliu. Foto: Click.

Ascensiunea în lumea muzicală Reggae

Născut în 1946 în Kingston, capitala Jamaicii, Aston Barrett a devenit cunoscut sub numele de "Family Man" datorită numărului mare de copii pe care îi avea – 23 de fiice și 18 fii. Încă din tinerețe, el a făcut parte din trupa "Upsetters", care a acompaniat pionierul reggae, Lee "Scratch" Perry.

A avut contribuții semnificative la numeroase hituri

În 1974, Barrett s-a alăturat trupei lui Bob Marley, aducând un element distinctiv cu sunetul său de bas puternic și expresiv. A contribuit esențial la hiturile "Wailers", printre care "I Shot the Sheriff", "Get Up Stand Up", "Stir It Up", "Jamming", "No Woman, No Cry" și "Could You Be Love". Vocea sa muzicală a rămas o amprentă inconfundabilă în evoluția reggae-ului.

Despărțirea dureroasă a familiei

Familia lui Aston Barrett a confirmat că artistul a încetat din viață după o "lungă luptă medicală". Fiul său, Aston Barrett Jr, a transmis pe rețelele sociale: „Cu cea mai mare durere în suflet, împărtășim vestea trecerii în neființă a iubitului nostru Aston "Familyman" Barrett după o lungă luptă medicală”.

Moștenirea și continuarea legendei

Aston Barrett a contribuit la definirea genului reggae și la consolidarea poziției lui Bob Marley în istoria muzicii. Cu un sunet unic de bas, el a fost un pilon al trupei și a influențat mulți muzicieni din generațiile următoare.

Deși Marley a părăsit această lume în 1981, trupa "Wailers" a continuat să cânte, dar cu schimbări frecvente în componență. Filmul biografic "Bob Marley: One Love", produs de familia artistului și regizat de Reinaldo Marcus Green, speră să aducă din nou în atenția publicului povestea și muzica care au definit o eră a reggae-ului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
criminal freepik jpg
bacalaureat jpg
bear 1283347 1280 jpg
ventilator istock jpg
cariera elevi jpg
pompieri smurd jpg
Olt 1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net