Dorințele finale ale lui Alexandru cel Mare. Ce detalii se află în testamentul marelui conducător, descoperit la 2.000 de ani de la moartea sa

Moartea regelui Macedoniei și conducătorului unui imperiu enorm, Alexandru cel Mare, a rămas, și în prezent, un mister de nedeslușit. Deși a murit la vârsta de doar 32 de ani, în data de 10 iunie 323 î.Hr., marele lider, văzut ca pe un zeu de către supușii săi, a rămas în istorie ca o mare legendă. După 2.000 de ani de la decesul său, un expert londonez a susținut că a găsit ultimele dorințe ale marelui lider macedonean. Ce detalii se află în testamentul lui Alexandru cel Mare?

Testamentul lui Alexandru cel Mare, pierdut timp de 2.000 de ani / Foto: Captură video
Testamentul lui Alexandru cel Mare, pierdut timp de 2.000 de ani / Foto: Captură video

În anul 2017, un expert din Londra a susținut că a descoperit ultimele dorințe ale lui Alexandru cel Mare. Dovezi ale testamentului pierdut timp de 2.000 de ani de la moartea acestuia pot fi găsite într-un manuscris antic cunoscut sub numele de „Romanța lui Alexandru”, o carte de fabule care descriu faptele conducătorului macedonean.

A fost rescris la câteva decenii după moartea lui Alexandru cel Mare

Istoricul David Grant consideră că există o bază reală a acestui manuscris, argumentele detaliate ale acestei afirmații se găsesc în cartea sa numită „In Search of the Lost Testament of Alexander the Great”. Acesta este de părere că testamentul original al lui Alexandru cel Mare a fost mușamalizat de generalii săi, pentru că acesta îi numea pe fiul său nenăscut Alexandru al IV-lea și pe cel mai mare fiu, Heracles, ca succesorii imperiului. Însă, aceștia în loc să accepte conducerea fiilor care nu aveau „sânge pur”, au decis să lupte unul împotriva altuia într-un conflict sângeros pentru putere.

Așadar, potrivit lui Grant, „textele care au supraviețuit fac destul de clar faptul că niciun general care se afla cu Alexandru la Babilon nu ar fi acceptat ca autoritatea lor să fie subordonată unui fiu cu origini dintr-un teritoriu cucerit”, potrivit tabloidului britanic DailyMail

Istoricul subliniază că toate aceste modificări ale documentului au schimbat originalul, dar ceva concret poate fi extras din el. Conținutul se bazează pe original și a fost unul dintre cele mai influente mandate militare și politice din lumea antică. De asemenea, testamentul conține informații cu privire la intenția unor generali de a-l otrăvi pe Alexandru cel Mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net