Drama celei mai frumoase femei din câte a existat vreodată. Cine a fost Audrey Hepburn, actrița care vorbea 5 limbi străine și care a murit răpusă de cancer

Audrey Hepburn, o figură emblematică a feminității în lumea cinematografică, se distingea prin eleganța sa naturală, un fizic suplu, un accent european subtil, plin de mister, și un zâmbet captivant.

Audrey Hepburn este una dintre cele mai mari actrițe din istorie / foto: Profimedia
Audrey Hepburn este una dintre cele mai mari actrițe din istorie / foto: Profimedia

Prezența sa era întotdeauna remarcabilă, atrăgând privirile admirative oriunde apărea. Hepburn era poliglotă, vorbind fluent cinci limbi străine, însă, din păcate, viața ei s-a încheiat în mod tragic.

Filmul care a făcut-o pe Audrey Hepburn celebră

Ascensiunea ei spre celebritate a început cu rolul principal în filmul "Roman Holiday" (1953), care i-a adus recunoașterea internațională prin câștigarea unui premiu Oscar, un BAFTA și un Glob de Aur.

Audrey Hepburn a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile, iar impactul său în cultura occidentală a fost impresionant. Cariera ei cinematografică, întinsă pe durata a mai multor decenii, a lăsat o moștenire de filme încă foarte apreciate.

Din nefericire, la începutul anilor '90, starea de sănătate a actriței a început să se degradeze alarmant. A dezvoltat probleme respiratorii serioase și tuberculoză, iar la vârsta de 60 de ani a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer abdominal, cunoscută sub numele de pseudomixom peritoneu.

Audrey Hepburn a murit în somn

Pe data de 20 ianuarie 1993, Audrey Hepburn a decedat în somn. Actrița a avut doi fii: Sean, din căsătoria cu actorul Mel Ferrer, și Luca, cu al doilea soț, psihiatrul italian Andrea Dotti.

Moartea ei a fost un șoc pentru industria cinematografică. Înmormântarea a fost un eveniment la care au participat numeroși membri ai familiei și prieteni, inclusiv fiii săi, partenerul Robert Wolders, fratele Ian Quarles van Ufford, precum și foștii soți Andrea Dotti și Mel Ferrer.

Astfel, una dintre cele mai îndrăgite actrițe americane, Audrey Hepburn, a încetat din viață pe 20 ianuarie 1993, la reședința sa din Lausanne, Elveția, după ce fusese supusă unei operații de cancer de colon în noiembrie 1992.

Pe durata celui de-al Doilea Război Mondial, tânăra Audrey și mama ei se aflau în Olanda când aceasta a fost invadată de naziști, eveniment care a dus la pierderea mai multor membri ai familiei sale și a avut un impact profund asupra vieții ei.

În ultimii ani de viață, Audrey Hepburn s-a dedicat activităților umanitare, călătorind intens pentru a strânge fonduri destinate copiilor defavorizați.

A vizitat numeroase țări, de la Guatemala, Honduras, Venezuela și El Salvador, până în Turcia, Thailanda, Bangladesh și Sudan, în eforturile sale de a aduce ajutor celor în nevoie.

Opusa lui Marilyn Monroe

Actrița Audrey Hepburn a captat atenția publicului datorită unei imagini noi pe care a promovat-o: avea mișcări grațioase și maniere aristocrate. În deceniul anilor '50, era considerată un contrast direct față de contemporana ei, Marilyn Monroe.

Mai mult, conform standardelor vremii, Audrey Hepburn era percepută ca fiind prea slabă și prea înaltă, având o înălțime de 1,70 metri.

În 2014, Audrey Hepburn a fost recunoscută ca "Cea mai frumoasă femeie din toate timpurile" într-un sondaj realizat de televiziunea americană QVC. Ea a servit ca sursă de inspirație pentru Hubert de Givenchy și a devenit un simbol al eleganței.

În filmul "Mic dejun la Tiffany", Audrey Hepburn a purtat o rochie neagră, completată de mănuși lungi și ochelari de soare supradimensionați. Această rochie iconică, creată de Hubert de Givenchy, a fost votată ca cel mai frumos obiect vestimentar feminin din istoria filmului și a fost vândută în 2006 pentru suma de 462 000 de lire sterline.

Top cinci filme în care a jucat Audrey Hepburn

  1. Breakfast at Tiffany's" (1961) - Audrey Hepburn este remarcabilă în rolul lui Holly Golightly în această adaptare a romanului lui Truman Capote. Filmul este un clasic al cinematografiei și a adus lui Hepburn un Glob de Aur pentru performanța sa.
  2. "Roman Holiday" (1953) - Audrey Hepburn a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru interpretarea sa memorabilă ca Prințesa Ann în acest film romantic și aventuros.
  3. "Sabrina" (1954) - În acest film romantic, Audrey Hepburn joacă alături de Humphrey Bogart și William Holden. Este o poveste dulce despre dragoste și transformare.
  4. "My Fair Lady" (1964) - O adaptare a spectacolului de pe Broadway, Audrey Hepburn este impresionantă în rolul lui Eliza Doolittle. Deși vocea sa a fost dublată pentru cântecele din film, interpretarea ei actoricească a fost apreciată.
  5. "Funny Face" (1957) - Audrey Hepburn și Fred Astaire colaborează în această comedie muzicală plină de farmec. Hepburn joacă rolul unei tânăre și neconvenționale modele, iar chimia dintre cei doi actori este remarcabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net