Misterul morții lui Marilyn Monroe. Ce s-a întâmplat în ultima zi din viața celebrei dive

Ultima actualizare:

Au trecut ani buni de la decesul celebrei Marilyn Monroe, una dintre cele mai cunoscute și iubite vedete de la Hollywood, dar și una dintre cele mai controversate femei din showbiz, însă nici în ziua de astăzi nu este clar ce a dus la moartea acesteia, lăsând în urmă multe întrebări fără răspuns. Ultimele clipe din viața artistei au fost reconstituite pe baza unor telefoane pe care diva le-a făcut către mai mulți prieteni apropiați.

Ultima zi din viața celebrei dive Marilyn Monroe / Foto: Profimedia
Ultima zi din viața celebrei dive Marilyn Monroe / Foto: Profimedia

Norma Jeane Mortensen, cunoscută ca Marilyn Monroe, născută în data de 1 iunie 1926, în Los Angeles, SUA, a avut o viaţă plină de suferinţă, singurătate şi secrete. Nu şi-a cunoscut niciodată tatăl şi a trăit o perioadă într-un orfelinat, ca ulterior, să ajungă la câteva familii adoptive, în cadrul cărora se crede că a fost abuzată și neglijată.

A ajuns apoi în lumea showbizului și, la vârsta de 20 de ani, Norma Jeane a devenit „Marilyn Monroe”. Frumuseţea, talentul şi carisma ei, au fascinat milioane de oameni din întreaga lume. Și totuși, viața ei personală tumultuoasă, plină de scandaluri, depresie și dependențe, părea să fie mai interesantă pentru mass-media decât filmele în care apărea. Luptându-se cu depresia pe tot parcursul vieții sale, Marilyn fost internată în diferite clinici de tratament și a luat mai multe medicamente prescrise pentru probleme de sănătate mintală și fizică, cum ar fi somnifere și analgezice.

Ultima zi din viața celebrei Marilyn Monroe

Vineri, 3 august, cu o zi înainte de deces, Marilyn a sunat-o pe Anne Karger, o confidentă loială de multă vreme, și i-a spus că era „foarte îndrăgostită și avea de gând să se căsătorească cu Bobby Kennedy”, dar părea deprimată. În aceeași zi, și alte persoane și-au amintit că au fost sunate de Marilyn.

În sâmbăta de 4 august 1962, Marilyn s-a trezit dis-de-dimineață. Se afla la locuinţa sa de 75.000 de dolari din Brentwood, Los Angeles. În acea dimineață târziu, Marilyn a fost vizitată de Agnes Flanagan, una dintre coafezele ei și o prietenă bună de multă vreme. Aceasta a spus că actrița părea foarte deprimată. În jurul orei 16:30, și-a sunat psihiatrul, dr. Ralph Greenson, care a declarat și el că părea „oarecum deprimată și oarecum drogată”. A venit să o vadă și a plecat în jurul orei 19:00.

Tot în jurul orei 19.00, diva a vorbit la telefon timp de aproximativ 45 de minute, cu un interval de 15 minute între două apeluri telefonice, cu fiul ei vitreg, Joe DiMaggio, Jr., și cu actorul Peter Lawford. De asemenea, din nou, alte persoane susțin că au vorbit cu ea, dar Peter a declarat că Marilyn a încheiat apelul telefonic cu o notă ciudată și că telefonul ei suna ocupat de atunci. Totodată, fiul ei vitreg a declarat contrariul, că aceasta părea ok. 

Robert Kennedy a vizitat-o pe Marilyn în ziua morții ei

Eunice Murray, menajera divei, s-a trezit în miezul nopții și a văzut lumină sub ușa ei. Dorind să vadă dacă Marilyn este bine, a mers la camera sa, însă nu a primit niciun răspuns, uşa fiind încuiată. La ora 3.30, l-a sunat pe psihiatrul dr. Ralph Greenson, care a intrat pe o fereastră în camera actriței. Toată această suită de evenimente s-a schimbat de-a lungul anilor. Dar menajera Murray a rămas personajul principal în toate versiunile care s-au vehiculat, deoarece ea fusese concediată de Monroe chiar în august 1962, ultima ei zi de lucru era trecută în contract ca fiind 4 august, aceeași zi de sâmbătă.

Murray a recunoscut, în 1985, după ani întregi de negat, că Robert Kennedy a vizitat-o pe Marilyn în ziua morții ei, lucru confirmat și de cumnatul menajerei, care lucra și el pentru actriță. Un alt adevăr ascuns mult timp ține de ambulanța ajunsă când vedeta era încă în viață.

Totodată, la ora 21.30, actrița l-a sunat pe Sydney Guilaroff, cel care i-a coafat părul în opt dintre filmele ei și care devenise un prieten bun, spunându-i că Kennedy a fost pe la ea cu Lawford, iar acesta a amenințat-o. Ultimul telefon dat de blonda fatală a fost către Casa Albă. Din păcate, documentele și notițele din casa ei au fost distruse și arhiva telefonică, ștearsă. Moartea lui Marilyn Monroe a cauzat un şoc la Hollywood. Toate marile publicaţii ale lumii au anunţat tragicul eveniment pe prima pagină. Decesul ei a fost considerat „probabil sinucidere” din cauza unei supradoze de barbiturice în combinaţie cu alcoolul. Această concluzie a fost susținută de istoricul actriței privind consumul de droguri și încercările anterioare de sinucidere.

Marilyn Monroe era „aproape de nerecunoscut”

Medicul Dr. Thomas Noguchi, care a efectuat autopsia divei, a afirmat, când a primit trupul acesteia, că probele prelevate din stomacul și intestinele acesteia au fost „distruse”, lucru care a afectat rapoartele toxicologice. Marilyn Monroe era „aproape de nerecunoscut” atunci când a fost adusă la morgă. Fața ei era „acoperită” de pete purpurii, lucru cauzat de poziția în care a decedat. Diva arăta „ca o femeie obișnuită, îmbătrânită, care nu avusese o îngrijire foarte bună. Buzele sale erau foarte crăpate, iar picioarele nu au fost epilate de cel puțin o săptămână. Nu avea nici manichiura și pedichiura făcute”, conform declaraţiilor lui Allan Abbott, cel care s-a ocupat de funeraliile actriței.

Moartea prematură a lui Marilyn Monroe a lăsat în urmă multe întrebări fără răspuns şi a dat naştere unor teorii conspiraţioniste care implică persoane influente din politică, showbiz sau crimă organizată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net