Diamantele sunt cele mai bune prietene ale celebrităților! Povestea colierului de milioane a lui Marilyn Monroe

Ultima actualizare:

Din vremuri îndepărtate și până în prezent, celebrități de la Hollywood și vedete de film precum Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Nicole Kidman, Grace Kelly și alții au apărut pe covorul roșu purtând cele mai scumpe bijuterii din lume.

Marilyn Monroe a fost proprietara unei bijuterii de milioane
Marilyn Monroe a fost proprietara unei bijuterii de milioane

Celebritățile de renume poartă cele mai scumpe bijuterii, ceea ce le face să fie în centrul atenției pe covorul roșu și la evenimente majore, precum Premiile Academiei.

Bijuteriile fac parte din strălucirea și glam-ul care vine odată cu statutul de a fi o vedetă cunoscută peste tot pe mapamond. Unele vedete sunt cunoscute pentru faptul dețin cele mai scumpe bijuterii din lume, unele dintre acestea fiind, de asemenea, obiecte de colecție exclusive și rare.

Citește și: Fabulos! Iată cum arată colecția de bijuterii a lui Elizabeth Taylor 

Taylor-Burton Diamond 

Richard Burton, un formidabil actor galez de altădată, a cumpărat diamantul de 68 de carate, în formă de pară, de la Cartier pentru suma astronomică de 1,1 milioane de dolari. I l-a oferit soției sale, Elizabeth Taylor.

Elizabet Taylor a primit cadouri costisitoare din partea soțului ei
Elizabet Taylor a primit cadouri costisitoare din partea soțului ei

Burton a dezvoltat o obsesie de-a lungul vieții de a cumpăra unele dintre cele mai scumpe bijuterii și i-a făcut mai multe cadouri lui Taylor, în cursul celor două căsătorii.

Diamantul Krupp

Diamantul Krupp este un diamant rafinat de 33,19 carate tăiat în stilul Asscher de tip IIa. Pentru a pune valoarea acestuia în perspectivă, vă spunem că doar 1% dintre diamantele din lume se încadrează în această categorie.

A fost odată în colecția prețioasă a Verei Krupp, faimoasa actriță și germană, până când a fost cumpărat de Richard Burton, cel care a dăruit diamantul Krupp soției sale de atunci, Elizabeth Taylor.

Diamantul Krupp a fost preferatul lui Elizabeth Taylor
Diamantul Krupp a fost preferatul lui Elizabeth Taylor

După cum am menționat mai devreme, lui Burton îi plăcea să-i ia soției sale unele dintre cele mai scumpe bijuterii. Acest inel cu diamant a rămas bijuteria ei preferată până când a murit în anul 2011. Prețul diamantului este estimat undeva la aproximativ 10 milioane de dolari. 

Vezi și: Zece lucruri pe care nu le știai despre Marilyn Monroe 

Diamantul Moon of Baroda 

O piatră prețioasă galbenă de 24,04 carate, acest diamant a fost achiziționat de Meyer Rosenbaum de la Compania de bijuterii Meyer din Detroit în 1953. Această bijuterie extravagantă este din India și a fost purtată de regalități celebre, inclusiv de Gaekwads din Baroda și Împărăteasa Maria Theresa a Austriei.

image

Rosenbaum i-a dăruit această bijuterie lui Marilyn Monroe în 1953 pentru aparițiile sale promoționale. Vedeta de cinema emblematică, Marilyn Monroe, a purtat această bijuterie pe un șnur de piele pentru filmări și pentru promoțiile operei magistrale, „Gentlemen Prefer Blondes”. Piatra prețioasă se află acum în America.

Diamantul a fost vândut la o licitație, în anul 2018, pentru prețul de 1, 3 milioane de dolari. 

Sursă foto: Profimedia/Gettyimages  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net