Drumul secret din România! Doar câțiva bătrâni îl mai cunosc, deși e superb și leagă două regiuni importante

Deși putem avea impresia că în ziua de astăzi nu mai există niciun loc gol rămas pe hartă, chiar în țara noastră a rămas un drum secret despre care doar foarte puțină lume mai știe! El leagă două regiuni importante din România, mai ales din puncte de vedere turistic! Află alături de Click! despre ce este vorba!

Drumul secret din România
Drumul secret din România

Poate că în zilele noastre am crede că nu mai există niciun loc gol rămas pe hartă. Cum deja sateliții ne pun la dispoziție imagini chiar și din cele mai izolate colțuri de pe glob, mulți dintre noi putem avea impresia deja se știe tot ce se poate ști despre lumea din jurul nostru. Însă, adevărul este cu totul altul!

Iar până și în propria noastră țară există un drum secret, despre care doar câțiva bătrâni mai știu! Iar dacă aveți impresia că este vorba despre vreo potecă izolată din munți, ei bine, vă înșelați! Acest drum unește două regiuni importante din țară, potrivi fanatik.

Mai precis, acest drum de piatră unește Delta Dunării de Marea Neagră, iar deși nu multă lume mai știe astăzi de el, drumul nu a scăpat în totalitate de atenția turiștilor. Iar dacă vă întrebați de ce un drum de piatră stârnește atât de multă curiozitate, ei bine, răspunsul este unul foarte simplu: el are o vechime de cel puțin 1000 de ani!

Drumul de piatră se află în județul Tulcea

Drumul secret din România
Drumul secret din România

Potrivit bătrânilor din zona satului Nufărul, din inima județului Tulcea, acest drum a fost construit din lespezi mari de piatră, cu mai bine de un mileniu în urmă! Legendele locale spun că ar fi fost ridicat de către pirați, iar motivul pentru care atât de puțină lume știe despre el este faptul că drumul este scufundat, fiind confundat adesea cu o simplă mlaștină.

El se întinde de la Sulina până spre Caraorman, iar adâncimea acestuia nu este una prea mare. Potrivit localnicilor, cu mult timp în urmă, experți din capitală ar fi studiat locul, despre care se spune că ar fi fost construit de pirații care doreau un loc în care să își ascundă comorile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net