Ea este femeia care s-a cățărat pe Turnul Eiffel: „Mi-am împlinit visul”

Alpinista Anouk Garnier (34 de ani) a stabilit un nou record mondial de cățărare pe frânghie, miercuri, după ce a ajuns la etajul al doilea al Turnului Eiffel. Femeia a escaladat 110 metri în doar 18 minute. Ea a făcut acest lucru pentru a strânge fonduri pentru prevenirea cancerului, după ce mama ei a fost diagnosticată cu această boală.

Anouk Garnier s-a cățărat până la 110 m (Foto: Profimedia)
Anouk Garnier s-a cățărat până la 110 m (Foto: Profimedia)

Visul meu a devenit realitate. Este un moment magic”, a mărturisit Anoux Garnier, după ce a escaladat frânghia suspendată, potrivit The Guardian.

Anouk Garnier a stabilit un record mondial

A reușit să termine provocarea cu 2 minute mai repede decât se aștepta. „Dacă a existat un lucru de care nu m-am îndoit niciodată, acela a fost că voi reuşi.

Au fost multe suişuri şi coborâşuri pe drumul spre acest record. Vremea nu a fost întotdeauna de partea mea şi a trebuit să coordonăm agendele tuturor celor implicaţi în acest proiect monumental. Dar nu am încetat niciodată să cred în el. Satisfacţia şi bucuria pe care le am astăzi de pe urma lui sunt cu atât mai mari. Este un vis nebunesc pe care mi l-am îndeplinit”. 

În 2020, atletul din Africa de Sud Thomas Van Tonder a urcat 90 de metri pe o frânghie între turnurile Soweto din Johannesburg și a stabilit precedentul record mondial. În 2022, la Opera din Copenhaga, atleta daneză Ida Mathilde Steensgaard a urcat 26 de metri pe o frânghie, deținând recordul feminin.

Anouk, mândră de reușita sa (Foto: AFP)
Anouk, mândră de reușita sa (Foto: AFP)

Acum, Garner deține atât recordul pentru cea mai înaltă căţărare, cât și recordul pentru cea mai înaltă cățărare a unei femei. După ce a câștigat campionatul mondial de curse cu obstacole pentru categoria ei de vârstă în 2022, ea a căutat o nouă provocare ambițioasă și a început să se cațere pe frânghie.

Succesul lui Steensgaard a fost inspirația de care a avut nevoie. Ea s-a antrenat timp de un an pentru această provocare dificilă. A fost un moment emoționant, căci toată familia a venit să o susțină: „A fost atât de frumos să îi văd cât de mândri sunt de mine. Ei sunt cei care mi-au insuflat această disciplină a sportului, de a da mereu tot ce ai mai bun, de a tinde mereu spre excelenţă. Datorită lor sunt capabilă să fac lucruri extraordinare astăzi”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net