Ea este femeia căreia Hitler i-a oferit un avion privat. A fost printre cele mai importante personalități românești
Adolf Hirtler a dorit să încredințeze avionul personal unei femei remarcabile în istoria românească. Despre cine este vorba, aflați din rândurile de mai jos.
Regina Maria a fost una dintre cele mai cunoscute femei din istoria țării noastre. Ea a fost, de asemenea, și femeia căreia Hitler a vrut să-i pună la dispoziție avionul personal. Cum s-a ajuns în această situație?
Regina Maria și legătura cu Hitler
În vara anului 1937, Regina Maria avea să înceapă să aibă probleme serioase de sănătate - cancer la ficat - care s-au accentuat în următoarea perioadă. Ultima parte a vieții sale a fost una cruntă, din cauza reproșurilor pe care fiul ei, Carol al II-lea, i le făcea din cauza idilei cu prințul Barbu Știrbey, bărbatul care a dorit să-i fie aproape până în ultimul ceas al vieții sale.
Din păcate, au fost despărțiți, iar ea a fost exilată la reședințele pe care le avea în Balcic și Bran. După ce starea sa de sănătate se înrăutățise, ea a fost tratată de doctori în România, apoi în Italia și Germania.
Regina Maria începuse să se simtă din ce în ce mai rău la începutul luniui iulie a anului 1938 și, aflându-se la tratament în Dresda, a dorit să revină în România. Adolf Hitler era de 5 ani cancelarul Germaniei și i-a pus Reginei Maria avionul personal pentru a reveni acasă.
Aceasta a refuzat, iar multe voci spun că însuși Carol al II-lea ar fi forțat-o să vină cu trenul. La scurt timp după ce a ajuns în România, a murit la Sinaia, în Castelul Pelișor, la vârsta de 63 ani.
„În Dresda am văzut-o pe mama pentru ultima dată, atunci când m-am întors să-i fac cu mâna, la despărțire, iar ea s-a ridicat din pat să ne facă și ea cu mâna. Din Dresda, încă foarte bolnavă, mama a fost luată înapoi în România la începutul lui iulie, și de acolo am primit ultimul mesaj direct de la ea – o telegramă în care mă înștiința despre sosirea ei și care se termina cu ‘Domnul să vă binecuvânteze pe toți’. Una din măhnirile mele cele mai mari a fost faptul că, deși eram soră medicală, nu mi s-a dat voie să am grijă de ea. Neliniștită și nefericită ind din această cauză, și fără să mă mulțumesc cu mesajele pe care mi le trimitea prin alți oameni, am amânat plecarea noastră de ecare an la Wörthersee. În 18 iulie 1936 am primit un telefon care mă anunța că mama era pe moarte” - explica Principesa Ileana.