El e Pesto, cel mai gras pui de pinguin din lume! A devenit vedetă pe Internet

Pinguinul Pesto s-a născut în ianuarie, la Sea Life Aquarium din Melbourne, Australia. Pe atunci cântărea doar 200 de grame, însă acum este supraponderal. La nouă luni, puiul adorabil are 23 kg, fiind mai mare chiar și decât pinguinii adulți.

Pinguinul Pesto din Australia
Pesto are aproximativ 23 kg (Foto: Profimedia)

Pinguinul Pesto are o mulțime de fani

Este cel mai mare pui de pinguin pe care l-a avut vreodată Sea Life Aquarium, conform BBC. Este pufos și simpatic, așa că nu e de mirare că a devenit în scurt timp un adevărat superstar mondial. Oamenii din întreaga lume se duc în Australia, doar pentru a avea ocazia să îl vadă pe Pesto. Culoarea lui ciocolatie iese în evidență, în marea de pinguini regali alb-negru.

Conform Oliviei Wilson, care este „PR-ul” lui Pesto, a spus că pinguinul a atins o audiență de aproximativ 5 miliarde l-a detronat pe Moo Deng, puiul de hipopotam pigmeu Thailanda, ca animal preferat al internetului: „Există foarte puține locuri în lume care să nu fi arătat măcar un pic de dragoste pentru Pesto”.

Pesto își adoră îngrijitorii (Foto: Profimedia)
Pesto își adoră îngrijitorii (Foto: Profimedia)

Pesto mănâncă 30 de pești pe zi

Deși tatăl biologic al lui Pesto este înalt, nimeni nu se aștepta ca puiul să se facă atât de mare. „Este o combinație între genetică și hrană!”, a explicat biologul marin Jacinta Early. Pesto a fost crescut de părinții lui adoptivi, Tango și Hudson, și a ajuns să fie mai înalt și mult mai gras decât ei: „Îi eclipsează acum, ceea ce îl face să arate comic de mare”.

Pesto are un apetit de neegalat! El mănâncă 30 de pești pe zi. Cu toate că este plinuț, experții spun că puiul este perfect sănătos, iar jumătate din greutatea lui se datorează pufului abundent. Pe măsură ce va deveni adult, el va slăbi în mod natural.

„Când va începe să crească, va pierde o mulțime din puful de copil și va slăbi frumos și elegant.”, a mai spus Jacinta Early. Pesto este foarte sociabil și se înțelege de minune cu îngrijitorii săi. „El tinde să fie primul care vine în întâmpinarea îngrijitorilor săi și, de asemenea, răspunde la numele lui. Cu siguranță avem favoriții noștri. Dar și Pesto pare să fie puțin îndrăgostit de îngrijitori”, a mai spus biologul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
thumbnail jpeg
portofel gol jpg
dieta jpg
britanic sibiu captura video jpg
monede moneda freepik jpeg
crima pexels jpg
gradinarit  jpg
indian creek village shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net