Ele sunt femeile polițist care au băgat spaima în infractori

Ultima actualizare:

Click! îți arată care sunt femeile polițist care au băgat spaima în infractori. Începem cu Andreea și Oana, două tinere care țin în frâu infracționalitatea în satele izolate de la granița de nord a României. Hilișeu Horia și Vârful Câmpului sunt două localități rurale situate chiar la granița României cu Ucraina, scrie adevarul.ro.  

Oana Agrigoroaie, șef de post la Hilișeu Horia FOTO IPJ Botoșani
Oana Agrigoroaie, șef de post la Hilișeu Horia FOTO IPJ Botoșani

Cum reușesc să aplice legea Andreea Hanganu și Oana Agrigoroaie, două femei-polițist, șefe de post în aceste localități uitate de lume? Armele pe care le folosesc cel mai des nu sunt cele din filmele hollywodiene, iar pistolul este de cele mai multe ori înlocuit cu metode mult mai subtile, care conferă un caracter aparte noului tip de polițist-femeie din zonele rurale. 

Citește și: Ele sunt superpoliţistele din Fălticeni! Cum au reușit să calmeze mai mulți bătăuși

Oana Agrigoroaie are puțin peste 30 de ani și este șef de post în comuna Hilișeu Horia. Are în subordine doi angajați și de șase ani menține ordinea în cătunele marcată de sărăcie, violență și vicii, greu de digerat pentru o femeie-polițist. Oana mărturisește că de multe ori este nevoită să ducă o luptă grea cu lipsa de educație, cu neînțelegerea legilor și uneori cu lipsa de cooperare.

Mai vezi și: Polițista nonconformistă pozează în ipostaze provocatoare, cu tatuajul dintre sâni la vedere

„Cele mai multe evenimente au ca obiect scandalurile intrafamiliale și în localuri publice. Infracțiunile predominante sunt ,,lovirea sau alte violențe, ,,amenințările”, ,,distrugerile” și ,,violența în familie”. Majoritatea acestor fapte nu se soluționează cu trimiterea în judecată, întrucât de cele mai multe ori părțile se împacă sau își retrag plângerile.”, adaugă șefa de post de la Hilișeu Horia.

Andreea Hanganu, șef de post la Vârful Câmpului FOTO IPJ Botoșani
Andreea Hanganu, șef de post la Vârful Câmpului FOTO IPJ Botoșani

La 30 de km mai departe, e Andreea Hanganu, o altă tânără șef de post într-o comună de graniță, la Vârful Câmpului. „Munca în mediul rural este, într-adevăr, complexă. La un post de poliție faci și cercetare penală, petiții, desfășori activități de poliție rutieră, activități pe linie de silvic, piscicol, economic, diverse lucrări. Dar nu pot nega că îmi place pentru că mă ține „în priză” mereu, iar eu sunt o persoană activă”, spune și Andreea, pentru adevarul.ro. 

Polițist de frontieră și campioană la culturism

Pamela Kiss lucrează în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, iar în timpul liber este... campioană la culturism și fitness, la karting și automobilism, transmite Poliția de Frontieră pe pagina de Facebook.

În fiecare zi, după ce își încheie programul la Sectorul Poliției de Frontieră Petea, ambițioasa polițistă pleacă în sala de sport unde se antrenează în mijlocul bărbaților.

Cele mai recente rezultate au fost cele obținute la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness, competiție desfășurată în această tomnă, la Sibiu. Atunci, Pamela Kiss a cucerit titlul național la Seniori Women Phisique și la Matser Women Phisique.

Pamela Kiss iubește sportul

Polițista din Sighetu Marmației a practicat sportul dintotdeauna. A fost pasionată de handbal, atletism, automobilism și karting. În orice disciplină a activat, a ajuns să obțină rezultate foarte bune, dar culturismul și fitness-ul i-au adus cele mai importante rezultate. 

„A fost o autodidactă, după care a început să și studieze, în așa fel încât să aibă o bază solidă de cunoștințe teoretice despre pasiunea ce îi aducea de acum atât de multe satisfacții. Mai mult, se preocupa, în detaliu, despre regimul alimentar potrivit pentru ceea ce ea practica.

În final, participarea la Grand Prix-ul din Dej, din 2017, a venit natural. De aici până la participarea la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness nu a mai fost decât un pas. Toți ceilalți pași mărunți, de până atunci, nu au făcut decât să îi croiască un drum sigur spre atingerea performanțelor”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook Poliția de Frontieră Română.

E nevoie de devotament și ambiție pentru a obține rezultate, iar Pamela Kiss nu duce lipsă de aceste calități. În perioadele de pregătire dinaintea concursurilor, când, timp de 14 săptămâni, urmează un regim spartan.

„Cel mai mult sufăr, în acea perioadă, că nu pot să consum fructe. În rest, nu pot spune că este atât de greu, fiindcă am un obiectiv clar, care mă încarcă pozitiv și mă motivează”, spune polițista care lucrează în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net