Cine a fost Elena Zugun, „fata diavol” din Botoșani. A îngrozit un sat întreg: “Au murit cei care …”

Cazul ei de-a dreptul paranormal este unul care a depășit granițele țării, căci despre Eleonora Zugun, „fata diavol” din Botoșani, s-au scris multe de-a lungul timpului inclusiv în presa internațională. Specialiști din alte țări s-au interesat de cazul ei, iar povestea a fost numită „Romanian poltergeist” de către aceștia.

Eleonora Zugun. Sursă foto: Botosani24.ro
Eleonora Zugun. Sursă foto: Botosani24.ro

Eleonora Zugun s-a născut în urmă cu 110 ani și a reușit să depășească chiar și granițele țării cu puterile ei paranormale. A fost poreclită de sătenii îngroziți drept "fata diavol", fiind considerată drept responsabilă pentru o mulțime de fenomene terifiante și inexplicabile, care au avut loc în zonă.

Citește și: Soția lui Serghei Mizil, pasionată de paranormal: ”Am auzit voci”

Cine a fost Eleonora Zugun

Eleonora Zugun -a născut în data de 24 mai 1913, în satul Talpa, dar a ieșit rapid în evidență încă de la o vârstă fragedă. Provenea dintr-o familie obișnuită de țărani, dar puterile ei erau unele complet neobișnuite, iar ceilalți săteni au început să se teamă de ea. Nepotul Eleonorei Zugun, care și-a trăit viața în satul în care a devenit celebră povestea ei, a făcut o serie de dezvăluiri uluitoare, cu ani în urmă.

Se pare că totul a început când Eleonora Zugun avea doar șapte ani. Cu toate acestea, nepotul ei și-o amintește drept o femeie blândă și bună, la locul ei, spre deosebire de alți săteni, care se tem și acum să povestească despre ea.

„Când am mai crescut, am devenit curios. Şi am întrebat-o. Nu a vrut să vorbească despre aşa ceva. Era o suferinţă prea mare. Până la urmă mi-a spus ea câte ceva... Mi s-a povestit că, atunci când era mică, mergea pe drum şi pietrele de pe marginea drumului se aliniau şi mergeau paralel cu ea.

Apoi s-a întâmplat că săreau şi veneau în casă tot felul de lucruri, inclusiv pietre de la râu şi spărgeau prin casă. Odată, un vânător a fost chemat de bunicu’ să vadă ce se aude în pod. Când a urcat omul s-a trezit lovit şi bătut de tot felul de obiecte, de cartofi, de tot ce era pe acolo“, a povestit Marcel Zugun, conform Adevărul.ro.

Se mai spunea inclusiv că Eleonora Zugun este capabilă să controleze manifestările care i-au înspăimântat pe săteni, ca să se răzbune pe cei care îi făceau rău. 

„Se spune că vărul ei o bătea când era mică. Şi ea îi tot spusese: «Nu mă mai bate, că am să te fac să umbli în fundul gol prin sat». Şi el nu a băgat-o în seamă şi i-a tras o palmă. Nu au trecut zece minute şi vărul ei umbla gol-puşcă prin mijlocul satului, rătăcit tot“, a mai povestit nepotul ei.

Vezi și: Părea o zi normală de vară, dar a filmat ceva terifiant lângă o fântână!

A ajuns cobaiul cercetătorilor englezi

Cazul ei a atras atenția și peste hotare, fiind numit „Romanian poltergeist“. În anul 1926, un faimos parapsiholog britanic, pe numele său Harry Price, a luat-o pe Eleonora Zugun și a dus-o la Londra. Ea avea atunci doar 13 ani, iar specialistul respectiv a numit-o „fata diavol“.

Acesta susținea că adolescenta este posedată de un spirit malefic și că este capabilă să arunce obiecte, dar și că trupul ei se umple periodic și regulat de tot felul de stigmate bizare, printre care se numărau tot felul de mușcături, de zgârieturi sau umflături de origine necunoscută.

Iată și: Fantoma unei fete, surprinsă pe o trecere de pietoni. Ce s-a întâmplat când a trecut o mașină

Fata din Botoșani a fost studiată inclusiv de către specialiștii englezi de la Laboratorul Național de Cercetare Psihică, iar în prealabil a fost analizată și de către oamenii de știință din Viena. După 11 luni de când a ajuns la Londra, deja se discuta zilnic în presă despre Eleonora Zugun. 

„Un grup de persoane servea ceaiul în laborator, când Eleonora a ridicat ceaşca de pe masă, după care a ţipat şi a tras repede mâneca hainei de pe antebraţ. Brusc, îi apăruseră urme de dinţi adânc înfipţi în carne, ca şi cum cineva ar fi muşcat-o cu sălbăticie. Urmele dinţilor s-au colorat din roşu în alb, transformându-se în umflături uriaşe. Într-o oră dispăruseră fără urmă“, este o parte din articolul „Fenomene uluitoare: fată posedată de diavol“, care a apărut în pagina 29 a publicaţiei „Sunday Mail“ din Brisbane, Australia, pe 12 decembrie 1926, tot conform Adevărul.ro.

Citește și: VIDEO TERIFIANT Ce a filmat o tânără într-un spital psihiatric

Dacă în copilărie, preotul satului s-a speriat când a încercat să o exorcizeze pe Eleonora Zugun, se pare că spaima sătenilor a revenit odată cu întoarcerea Eleonorei în satul natal.

„Au venit mulţi oameni să o ia cu ei. Au fost şi medici, şi jurnalişti. Veneau să o ducă să o studieze, ba la Bucureşti, ba în Franţa, ba în Germania. Degeaba. Dacă nu dorea să plece cu acele persoane, nu putea să o ia nimeni. Se strica maşina pe drum, şareta. Mureau caii. Se îmbolnăvea grav şoferul. Se întâmpla orice, dar pe ea nu o luau“, a mai povestit nepotul Eleonorei, conform Știință-Mister.ro.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net