Eşti restanţier? Iată cum poţi lua un împrumut nou! Tot ce trebuie să ştii despre Biroul de Credit

Ultima actualizare:
Aşa arată solicitarea pe care trebuie s-o trimiţi la Biroul de Credit
Aşa arată solicitarea pe care trebuie s-o trimiţi la Biroul de Credit

Ai un împrumut la o bancă dar nu ştii ce este Biroul de Credit? Află că această instituţie primeşte şi înregistrează într-o bază de date informaţii care ar putea să te priveze, în viitor, de posibilitatea contractării altor credite. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoşti!

Ce informaţii sunt raportate la Biroul de Credit? La Biroul de Credit sunt raportate şi înregistrate informaţii de natură pozitivă şi negativă referitoare la persoanele fizice care au contractat un credit. Datele negative reprezintă informaţii despre: 

- clienţii cu restanţe mai mari de 30 de zile calendaristice;

- clienţii fraudulenţi – persoane care au săvârşit o infracţiune sau contravenţie în relaţia directă cu banca, pentru care s-a emis o hotărâre judecătoarească definitivă şi irevocabilă;

- declaraţii cu inadvertenţe (date neconforme cu realitatea). Băncile transmit Biroului de Credit şi informaţii pozitive. Acestea cuprind date despre toate produsele de credit şi similare utilizate de populaţie (valoarea creditului, sold rămas, rata lunară, durata de rambursare etc), la care nu se înregistrează restanţe la plată. 

Decizia de creditare se ia pe baza Raportului de Credit? Biroul de Credit nu poate decide acordarea sau neacordarea unui împrumut. Fiecare bancă decide acordarea unui credit. 

Care e perioada de afişare a istoricului de plată în Raportul de Credit? Intervalul pentru care informaţiile aferente unui credit sunt afişate în Raportul de Credit este de 4 ani de la data ultimei actualizări transmise. 

Poate Biroul de Credit să modifice datele despre o anumită persoană? Conform contractului încheiat cu instituţiile bancare, numai acestea au dreptul de a modifica, în situaţii pe care le consideră justificate, datele pe care le-au transmis Biroului de Credit. 

Dacă am avut o restanţă cu care am fost înregistrat la Biroul de Credit şi, ulterior, am achitat-o, mai figurez în baza de date? Da! În cazul în care o bancă va cere un Raport de Credit pe numele tău, acesta va conţine informaţia referitoare la faptul că la data respectivă ai înregistrat o restanţă. 

Cine poate consulta informaţiile din baza de date? Băncile pot consulta baza de date a Biroului de Credit atunci când li se solicită acordarea unui împrumut. Pot solicita informaţii şi persoanele fizice care au contractat împrumuturi.

Cum obţii informaţii de la Biroul de Credit?


    Aşa arată solicitarea pe care trebuie s-o trimiţi la Biroul de Credit
Aşa arată solicitarea pe care trebuie s-o trimiţi la Biroul de Credit

Pentru eliberarea situaţiei proprii trebuie să adresezi către Biroul de Credit o cerere, pe care o găseşti pe site-ul instituţiei. Anexează o copie după actul de identitate şi o copie.  Poţi trimite această cerere la adresa Strada Sfânta Vineri nr.29, sector 3, Bucureşti, sau la adresa de e-mail situatie@birouldecredit.ro. Doar o solicitare pe an e gratuită, iar a doua cerere costă 6 lei. Plata se va face la orice unitate a BCR folosind următoarele instrucţiuni: suma: 6 lei, beneficiar: S.C. Biroul de Credit,  S.A. (cod fiscal R 16140132), cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001. Vei primi informaţiile prin poştă sau prin e-mail, în termenul legal de la data înregistrării cererii.

Eşti restanţier? Cum obţii un nou credit

Te afli în baza de date a Biroului de Credit, dar vrei să obţii un nou împrumut? Specialiştii conso.ro ne spun care sunt situaţiile în care ţi se aprobă un alt credit . 

De cele mai multe ori, apariţia unei restanţe la Biroul de Credit nu mai permite unei persoane să obţină un împrumut bancar, fiind nevoită să aştepte 4 ani până când informaţia se şterge din baza de date. Sunt însă şi cazuri când persoanele care au avut restanţe au putut, totuşi, obţine un credit. În general, acesta este cazul clienţilor care pot demonstra că întârzierea a fost generată de cauze care ţin de imposibilitatea achitării ratei din alte motive decât cele financiare. Exemplele sunt multe: persoana respectivă a fost bolnavă, a fost plecată din ţară, nu a fost informată de către bancă de faptul că i s-a mărit rata sau i-au fost impuse noi comisioane, etc). 

Se iau în calcul valoarea restantă şi perioada de întârziere 

De asemenea, este foarte importantă valoarea restanţei precum şi perioada de întârziere. Cu cât acestea sunt mai reduse, cu atât şansele de a obţine un nou împrumut sunt mai mari. Băncile îşi stabilesc propriile condiţii de finanţare pentru cei care sunt înscrişi cu restanţe în Biroul de Credit. Răspunsul final diferă de la o bancă la alta, în funcţie de politica de creditare şi de gradul de risc pe care banca şi-l asumă. 

Ai un scoring bun? Poţi lua împrumut!

Scoringul permite evitarea cazurilor când pentru o restanţă minoră clientului îi este refuzată acordarea unui credit, indiferent de situaţia sa financiară. Scoringul permite ca un client cu restanţe să îşi îmbunătăţească nota acordată de Biroul de Credit pe măsură ce îşi respectă obligaţiile asumate la alte contracte de credit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net