Face opere de artă din roți de bicicletă: „Reciclez și ajut mediul”

Ultima actualizare:

O gorilă uriașă și înfricoșătoare se ridică din câmpurile pașnice de orez, de la marginea capitalei cambodgiene Phnom Penh. Nu este reală, însă! Ea a fost realizată de către artistul Mean Tithpheap (37 de ani) din 500 de anvelope vechi de bicicletă și motocicletă. Capodopera îl înfățișează pe celebrul personaj King Kong, din filmul cu același nume, lansat în 1933.

Astistul cambodgian Mean Tithpheap a realizat o gorilă King Kong de 2.5 m
Mean Tithpheap a realizat o gorilă King Kong de 2.5 m (Foto: AFP)

O «statuie» costă 3.000 $

De atunci, King Kong a putut fi văzut și în alte versiuni, lansate în 1976 și 2005. Iar acum, pe un câmp din Campodgia. Mean Tithpheap, care a studiat la școala de arte plastice din Phnom Penh, s-a apucat în urmă cu patru ani să recicleze cauciucuri și să le transforme în opere de artă. Realizarea lui King Kong, care are o înălțime de 2.5 m, a durat cinci săptămâni, iar Mean a avut alături de el alte două persoane care l-au ajutat, potrivit Yahoo News.

O cobră uriașă îi păzește atelierul (Foto: AFP)
O cobră uriașă îi păzește atelierul (Foto: AFP)

Tithpheap cere clienților aproximativ 3.000 de dolari pentru o „statuie” King Kong -- cel mai popular model al său -- în funcție de dimensiune. În prezent, el lucrează la o statuie a Căpitanului America pentru o cafenea, în timp ce intrarea în atelierul său este păzită de o cobră uriașă, confecționată tot din cauciucuri.

Până acum, el a realizat 40 de „sculpturi” pentru clienți, inclusiv elefanți, șerpi, dragoni și păsări. Tithpheap a spus că speră că alții îi vor urma exemplul și vor folosi cauciucul și plasticul aruncat în scop creativ, astfel încât să nu polueze mediul. „Am folosit cauciucuri vechi de biciclete și motociclete, pentru a face astfel de animale, deoarece aceste anvelope sunt deșeuri și, dacă le putem recicla, va ajuta un pic mediul”, a declarat artistul, pentru AFP. Cambodgia se confruntă cu o provocare uriașă și în creștere în gestionarea deșeurilor, în ciuda unor eforturi guvernamentale.

Populația crește, veniturile și consumul cresc și urbanizarea se extinde, dar colectarea și tratarea deșeurilor nu țin pasul. Reciclarea eficientă a gunoaielor de plastic este aproape imposibilă în Cambodgia, unde consumul de plastic este larg răspândit și infrastructura de gestionare a deșeurilor lipsește cu desăvârșire. Din această cauză, căile navigabile și unele zone verzi au devenit gropi de gunoi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net