Femeia care i-a adus sfârșitul lui Alexandru Ioan Cuza. I-a fost amantă și l-a distrus complet!

Ultima actualizare:

Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre cei mai abili politicieni ai vremii, iar moștenirea pe care a lăsat-o în urmă a fost însăși România, el fiind primul domnitor al Principatelor Unite. Însă, în ciuda talentului său politic, Cuza a avut și o mare slăbiciune, care l-a făcut să își piardă și tronul. Află alături de Click! despre ce este vorba.

Domnitorul a cunoscut-o pe Maria Obrenovici la o petrecere
Domnitorul a cunoscut-o pe Maria Obrenovici la o petrecere

Este greu să supraestimăm rolul avut de Alexandru Ioan Cuza în soarta politică a țării și a poporului nostru. Ba chiar putem spune că moștenirea lui pentru România a fost chiar țara însăși, deoarece după alegerea sa drept domnitor atât în Moldova cât și în Țara Românească, el a devenit primul lider al Principatelor Unite, la 24 ianuarie 1859. Însă, în ciuda talentului său în arena politică, Alexandru Ioan Cuza a avut o slăbiciune care, în final, i-a pierdut și tronul!

Este vorba, potrivit informațiilor oferite de către historia.ro, de amanta domnitorului, pe numele ei Maria Obrenovici. Pentru cei dintre noi care au nevoie să li se împrospăteze memoria, Alexandru Ioan Cuza era căsătorit încă din tinerețe cu Elena Rosetti, tânărul cuplu stabilindu-se la Galați. Însă, odată cu trecerea anilor, a devenit clar că cei doi nu vor putea avea copii împreună, iar povestea lor de dragoste s-a răcit.

Domnitorul a ajuns să își piardă tronul

După ce Alexandru Ioan Cuza a avut mai multe amante, o va întâlni la o petrecere și pe Maria Obrenovici, despre care se spune că era de o frumusețe și o inteligență rară. Domnitorul nu a rezistat tentației, iar cei doi au început să petreacă din ce în ce mai mult timp îmrepună. Ba mai mult, Alexandru Ioan Cuza i-a cumpărat amantei o casă lângă Palatul Domnesc, pe care o vizita adesea, deghizat.

De altfel, Maria Obrenovici i-a oferit lui Cuza doi băieți, pe Dimitrie și Alexandru, însă ambii au avut parte de o soartă tristă. În timp ce Dimitrie s-a sinucis în 1888, deoarece i-a fost interzis să aibă o relație cu una din slujnicele de la palat, Alexandru a murit un an mai târziu, din cauza unei boli de inimă.

În cele din urmă, după o noapte petrecută împreună, Maria Obrenovici a fost cea care a deschis ușile ofițerilor care au intrat în camera lui Alexandru Ioan Cuza și l-au obligat să abdice.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net