Femeile, marea slăbiciune a unuia dintre cei mai importanţi oameni politici din istoria României. A trăit 74 de ani și a avut peste 700 de amante

Mihail Kogălniceanu a fost o personalitate complexă a secolului trecut. A rămas în istoria românilor un geniu politic al epocii paşoptiste, un om care şi-a legat numele de cele mai importante reforme înfăptuite în timpul domniei lui Cuza şi de obţinerea Independenţei României. Pasiunile pentru femei şi pentru bucătărit sunt, însă laturi mai puţin cunoscute ale personalităţii acestuia. Puțini știu, spre exemplu, că a avut peste 700 de amante, scrie adevărul.ro

Mihail Kogălniceanu Foto: arhivă Click!
Mihail Kogălniceanu Foto: arhivă Click!

Mihail Kogălniceanu, iubire exagerată pentru femei 

Om politic, scriitor, ziarist, istoric şi orator român. Aşa a rămas în cărţile de istorie Mihail Kogălniceanu, personalitate complexă a secolului trecut. Puţini sunt, însă cei care cunosc şi o altă latură a sa: iubirea pentru femei. Pasiunile pentru femei şi pentru bucătărit sunt laturi mai puţin cunoscute ale personalităţii lui Kogălniceanu, cel care înainte de a fi sfătuitorul lui Cuza a fost un om de lume controversat.

De altfel, admiraţia pentru reprezentanţele sexului frumos l-au îndemnat pe Mihail Kogălniceanu să aştearnă pe hârtie primele sale scrieri. Cu gândul la primul său amor, a început să scrie „Iluzii pierdute“, carte abandonată după primul capitol, „Un întâi amor“.

Ce scria Kogălniceanu despre femei 

„O adunare, cât de bine alcătuită să fie, dacă nu va avea şi femei, va fi totdeauna monotonă şi urâtă. O adunare fără femei este ca o grădină fără flori, ca un bărbat fără barbă şi musteţi, ca o zi fără soare, ca o gazetă fără abonaţi, ca un şes fără verdeaţă, ca un teatru fără public, ca versuri fără poezie, ca o viaţă fără iluzii, ca un judecător fără procesuri, ca un tânăr fără amor şi, în sfârşit, ca toate comparaţiile din lume“, scria Kogălniceanu despre femei la 26 de ani.

Cu cine a fost căsătorit 

Era vremea în care colinda saloanele aristocrate ale vremii şi bifa cuceriri în rândul damelor vrăjite mai degrabă de spiritul său optimist, decât de înfăţişarea de Don Juan. Îi plăceau în egală măsură petrecerile şi femeile şi era renumit în epocă pentru faptul că nu se ferea să-şi povestească aventurile.

Mihail Kogălniceanu s-a căsătorit pe 10 noiembrie 1852 cu Ecaterina Jora, văduva colonelului Iorgu Scorţescu, şi din relaţia conjugală a avut trei băieţi şi cinci fete. Aproape două decenii s-a împărţit între căsnicie şi o zbuciumată relaţie extraconjugală cu Raluca Lamotescu.

A avut peste 700 de amante

Cu amanta devenită oficială, Kogălniceanu a avut o fiică pe nume Maria. „Urmaşii lor trăiesc astăzi în Franţa. Margareta Lecca, nepoată de fiică a marelui istoric şi om politic a fost cea de-a doua soţie a lui Henri Coandă“, explică profesorul de istorie Alexandru Neacşu. 

Starea civilă şi complicata viaţă amoroasă cu amanta care a făcut tot posibilul să-l convingă pe Kogălniceanu să divorţeze nu l-au împiedicat să aibă nenumărate alte aventuri. Relaţia cu amanta a fost încheiată din cauza geloziei acesteia, iar Kogălniceanu şi-a căutat fericirea în braţele a sute de femei. Se spune că umbla la braţ cu Cuza prin bordeluri şi a avut peste 700 de amante.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry la Wellchild, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gandaci de bucatarie freepik jpg
turisti romania jpg
astre cer stele pexels jpg
Taylor Swift  jpg
Oolong tea leaf jpg
14700824 1805453223034107 2044985338165440673 o jpg
blocuri bucuresti - case pipera - imobiliare -complex rezidential foto Inquam Photos / Mircea Manole
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net