Pasiunea neobișnuită a regelui Charles al III-lea. Puțini știu acest lucru despre monarhul britanic

Regele Charles al III-lea a fost ironizat, de-a lungul anilor, pentru pasiunile sale. Puțini știu că acesta are și o colecție de fosile de dinozauri. Pe lângă asta, este pasionat și de grădinărit, de pictură și lectură. 

Regele Charles al III-a are mai multe pasiuni neobișnuite Foto: Shutterstock
Regele Charles al III-a are mai multe pasiuni neobișnuite Foto: Shutterstock

Regele Charles, pasiune pentru dinozauri 

Regele Charles este fascinat de dinozauri și este cunoscut pentru colecția sa de fosile de dinozauri. A participat chiar și la săpături paleontologice și a sprijinit cercetările în acest domeniu. 

Charles al III-a este pasionat și de grădinărit 

Pasionat și de grădinărit, Charles a dezvăluit, într-un interviu din 1986, că le vorbeşte plantelor - o declaraţie care a stârnit multe ironii. Însă opiniile sale în materie de apărare a mediului înconjurător au devenit apoi tot mai împărtăşite de-a lungul anilor.

În timpul Summitului pentru climă COP26 de la Glasgow, organizat în noiembrie 2021, el i-a îndemnat pe liderii politici să îşi intensifice eforturile în lupta pentru combaterea încălzirii climei de pe Terra.

Regele pasionat de pictură și lectură

Regelui Charles al III-lea îi place să picteze în acuarelă şi vinde litografiile creaţiilor sale în beneficiul unor asociaţii de caritate. Acele vânzări ar fi generat deja mai multe milioane de lire sterline.

Cu ocazia unei expoziţii dedicate picturilor sale în acuarelă, organizată la Londra, la începutul anului 2022, actualul suveran britanic declara că a ales acest mod de exprimare artistică întrucât consideră că fotografia este „mai puţin aducătoare de satisfacţii".

Ținutul natal al contelui Dracula

Regele britanic este şi autor al mai multor cărţi, inclusiv al unui volum pentru copii, „The Old Man of Lochnagar", ce spune povestea unui bătrân care locuieşte într-o peşteră situată în apropiere de domeniul regal Balmoral, în nord-estul Scoţiei. 

Charles a cumpărat mai multe case în Transilvania, în centrul României, cunoscută în străinătate mai ales ca ţinutul natal al contelui Dracula. A restaurat acele case folosind metode şi materiale tradiţionale din zonă. Una dintre ele a fost transformată într-o pensiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
33b664b332973aba jpg
image
image
image
image
image
image
loterie jpg
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
yasushi takahashi captura video jpg
bomba satu mare jpg
femeie intrus1 jpg
avere bani bogati 1200x900 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net