Ceremonie fastuoasă! Regele Charles al III-lea a primit bijuteriile coroanei scoțiene

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Ceremonie fastuoasă la Edinburgh, Scoția, pentru a marca încoronarea Regelui Charles al III-lea. În timpul evenimentului, regele Charles al III-lea a primit sceptrul și coroana ce aparțin însemnelor regale ale Scoției, cele mai vechi din Regatul Unit.

Scoţia a marcat încoronarea regelui Charles al III-lea şi a soţia lui, Camilla Foto: Profimedia
Scoţia a marcat încoronarea regelui Charles al III-lea şi a soţia lui, Camilla Foto: Profimedia

Ceremonie fastuoasă la Edinburgh

Suveranii britanici au străbătut centrul orașului Edinburgh, de la reședința regală la catedrala Saint Giles. O parte cu totul specială a ritualului a fost mutarea bijuteriilor coroanei, sub escortă militară, de la castelul Ediburgh unde sunt păstrate, la catedrală, scrie Digi24.ro.

Regele a primit bijuteriile Coroanei Scoției

Însemnele regale constau în coroana veche de 483 de ani, cea mai veche din Marea Britanie, din sceptrul regal și o sabie. Regele Charles a primit o sabie nouă botezată după numele mamei sale, regina Elisabeta. Explicația este simplă: sabia originală e prea veche și fragilă și va rămâne în tezarul din castel.

Piatra Destinului, un simbol important al identităţii scoţiene, a fost, de asemenea, mutată în catedrală pentru festivităţi. Ceremonia de la Edinburgh este o tradiție care marchează unirea celor două coroane - a Angliei și a Scoției - în 1603, în persoana unui singur monarh. Din 1707, Anglia și Scoția s-au unit efectiv, sub numele de Regatul Marii Britanii.

Motivele organizării evenimentului de la Edinburgh

Evenimentele de miercuri de la Edinburgh sunt o continuare a efortului lui Charles de a consolida legăturile cu oamenii din cele patru naţiuni care alcătuiesc Regatul Unit, în timp ce încearcă să arate că monarhia veche de 1.000 de ani rămâne relevantă în Marea Britanie modernă.

La scurt timp după moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în septembrie anul trecut, Charles a vizitat Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor înainte de a participa la funeraliile de stat din Londra.

La fel cum ceremonia de încoronare, din mai, a oferit indicii cu privire la natura multiculturală a Marii Britanii de astăzi, slujba religioasă de miercuri a inclus un psalm cântat în gaelică.

Unii scoțieni nu au sărbătorit încoronarea

Nu toți scoțienii au celebrat încoronarea, pentru că există mulți cetățeni care critică stilul costisitor al monarhiei britanice, în vremuri când marea majoritate a populației abia face față cheltuielilor zilnice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net