Florile, cel mai potrivit cadou de 8 Martie
Domnilor, trebuie să vă pregătiţi portofelele! 8 Martie este zi în care atât iubita/soţia, mama, sora, cât şi colega de serviciu sau învăţătoarea copilului trebuie să primească o mică atenţie. Şi ştim că nu doar de bani aveţi nevoie, ci mai ales de idei inspirate.
Pentru un bărbat, alegerea cadoului perfect este o adevărată provocare. Femeile sunt foarte pretenţioase şi, dacă nu le cunoşti bine gusturile, rişti s-o dai în bară. Cadoul se alege în funcţie de relaţia pe care o ai cu sărbătorita, de vârsta acesteia. Spre exemplu, pentru iubita sau pentru soţia ta ai putea lua un parfum, o geantă, un set de bijuterii/gablonţuri sau, de ce nu, lenjerie sexy.Mamei i-ai putea oferi o cremă antirid, o eşarfă, un produs electrocasnic pe care ştii că şi-l doreşte în bucătărie. Pentru colegele de serviciu poţi pregăti o cutie cu bomboane de ciocolată, iar doamnelor şi domnişoarelor cu care ai o relaţie mai protocolară le poţi oferi flori. De altfel, pentru orice femeie, florile de primăvară sunt cadoul ideal de 8 Martie. Cu un buchet de flori, nu prea ai cum să dai greş.
Florile, cadoul cu care nu dai greș de 8 Martie
Însă şi aici opţiunile sunt variate, în florării multitudinea de culori, arome, sortimente pot pune în mare dificultate un bărbat. Cel mai bine e să alegi buchetul în funcţie de personalitatea primitoarei, astfel:
- Pentru o persoană tânără, veselă, alege un buchet multicolor, la fel de „vesel”.
- Dacă e o persoană sobră, pretenţioasă, oferă-i un buchet de crini sau de flori exotice.
- Dacă relaţia e mai degrabă profesională, alege culori neutre, gen portocaliu, roz, galben.
- Iubitei îi poţi lua trandafiri roşii, simbol al iubirii.
- Pentru soră, mamă, prietenă, poţi lua flori de primăvară. De altfel, aceste flori se pot oferi oricui în această perioadă. Sunt frumoase, proaspete şi frumos mirositoare.
Surprize neinspirate
- Kitchurile pe post de „suvenir”.
- Sticle de băutură. Nu se potrivesc pentru o femeie.
- Cărţi pe care nu le-ai citit sau despre care nu ştii dacă merită citite.
- Daruri prea scumpe. Primitoarea se poate simţi îndatorată.
- Pastile de slăbit unei persoane supraponderale, loţiuni împotriva acneei cuiva care are probleme cu tenul, sau alte lucruri pe care le consideri „utile” destinatarei în cauză. Nu fac decât să jignească.
Ce spune codul bunelor maniere
Aurelia Marinescu, în cartea sa, «Codul bunelor maniere astăzi», enunţă câteva reguli la primirea unui dar:
- Un cadou nu se refuză niciodată, asta însemnând a-l jigni pe celălalt (fac excepţie obiectele prea scumpe, interpretate drept mijloc de persuasiune).
- Darul se desface în faţa celui care l-a oferit. Nu-i stricaţi bucuria protestând că e prea scump sau, mai rău, că nu aveţi nevoie de aşa ceva.
- Nu e indicat să oferim îmbrăcăminte sau cosmetice persoanelor cărora nu le cunoaştem aşa bine gusturile. Ne vom limita la o eşarfă sau la un parfum de foarte bună calitate.
- Florile se oferă fără ambalajul în care le-am cumpărat, chiar dacă este “foarte frumos”. Poţi opta pentru flori la ghiveci. Primitoarea se va putea bucura de ele în fiecare zi. E cadoul ideal mai ales dacă mergi în vizită acasă. Totuşi, nu oferi un ghiveci dacă întâlnirea e pe stradă, pentru a nu obliga sărbătorita să care vasul până acasă.